Íme a leggyakoribb párkapcsolati problémák – és a megoldásuk

Írta: ,

Minden párkapcsolat más, viszont a jó hír, hogy a legtöbben ugyanazokkal a problémákkal küzdenek, amikkel te is. Ez nem csak azért jó, mert így nem érzed majd magad olyan egyedül a konfliktusaiddal, másrészt pedig ha nem annyira speciális a probléma, akkor biztosan létezik rá megoldás is. Lássuk a leggyakoribbakat!

A párom nem hallgat meg Kép forrása: samlandreth.com

1/5 A párom nem hallgat meg

Ha a legnagyobb probléma a kapcsolatotokban az, hogy úgy érzed, hogy a párod nem érti meg a gondjaidat vagy ritkán hallgat meg igazán, akkor a legfontosabb tanácsunk, hogy beszélgessetek.

Fontos, és az egyik alapja a kapcsolatnak, hogy jó legyen a kettőtök közötti kommunikáció, hiszen ez a legtöbb problémát megoldja.

Megoldás: Jelöljetek ki időpontokat, amikor a kapcsolatotokról beszéltek, hozzatok meg bizonyos szabályokat – például nem kiabáltok, félreteszitek a mobilokat stb.– és ezeket betartva hallgassátok meg egymást és ne csak a fejetekben rakjátok össze a teóriákat és a válaszokat, hanem mondjátok is ki őket.

Anyagi gondok Kép forrása: samlandreth.com

2/5 Anyagi gondok

Sok esetben előfordul, hogy a kapcsolatban az egyikőtök inkább spórolós és folyton megtakarításokban gondolkozik, a másik pedig csak szórja a pénzt, ahogy a kezébe kerül.

Lehet, hogy sarkos a példa, de a lényeg, hogy mivel az ellentétek vonzzák egymást, előfordul, hogy a kapcsolaton belül a legnagyobb probléma az anyagiakkal van.

Megoldás: Valószínűleg megvan az oka, amiért így vagy úgy bántok a pénzzel, lehet, hogy a családodból hoztad vagy valami más, személyes okok állnak a háttérben. Ha változtatni még nem tudsz, valószínűleg már az is segít majd a párodnak, ha megérti, hogy mit miért csinálsz, hiszen így könnyebben el is fogadja majd.

 

Házimunka viták Kép forrása: formulalubvi.com

3/5 Házimunka viták

Sajnos elkerülhetetlen, hogy a kapcsolatban néha olyan apróságnak tűnő dolgokról is vitázzatok, amik tudjátok, hogy alapjában nem befolyásolják a párkapcsolatotokat, nem komoly dolgok, mégis elronthatnak egy jól induló hétvégét vagy egy szuper estét.

Ilyen például a házimunkával kapcsolatos, ujjal mutogatós viták, amikor legtöbbször az is felmerül, hogy ki mennyi részt vállal a házzal kapcsolatos teendőkből és hogyan csinálja azt.

Számlák befizetése, szemét lehordás, mosogatás, takarítás, mosás, főzés és társai.

Megoldás: Ne csak azt vedd észre, hogy te mit csinálsz a házimunkák közül, ha a párod tesz egy apró gesztust vagy megcsinál valamit helyetted (még ha nem is tökéletesen úgy, ahogy azt te végezted volna), értékeld és tedd szóvá!

Ha kell, írjatok listát és osszátok fel a munkákat igazságosan, hogy mindketten kivegyétek a részeteket a feladatokból.

Ellaposodott a szex Kép forrása: samlandreth.com

4/5 Ellaposodott a szex

A legtöbb hosszútávú kapcsolatban felmerül a szex kérdése, hiszen nagyon nehéz fenntartani a szerelmes, rózsaszín ködös, egymásnak esős állapotot hosszú hónapokig vagy akár évekig.

Lehet, hogy jobb is, ha nem számolsz azzal, hogy ez örökké tart majd, és nem kezded el egy-két elmaradt szex után rögtön a párodat hibáztatni azért, hogy már nem az igazi az ágyban és már biztosan nem szeret.

Megoldás: Ha úgy érzitek, hogy a szex azért nincs rendben, mert kicsit eltávolodtatok egymástól vagy nincs időtök a másikra, akkor próbáljátok meg lelki síkra terelni a témát, utána, ha már közelebb érzitek a másikat magatokhoz, minden könnyebben megy majd.

 

Nincs időnk egymásra Kép forrása: samlandreth.com

5/5 Nincs időnk egymásra

Manapság a napi teendők között nagyon nehéz mindenre időt szakítani és helytállni minden szituációban.

Nem elég ugyanis, hogy időt teremtesz magatoknak, ott is kell lenned, fejben és lélekben ahhoz, hogy ez valóban hozzáadjon a kapcsolatotokhoz.

Az ugyanis nem segít és nem épít titeket, ha a munka utáni randi háromnegyedében neked még a munkahelyi problémákon pörög az agyad, így ugyanis az együtt töltött idő nem is számít igazán.

Megoldás: Ne érezd magad önzőnek, ha saját magadat vagy a kapcsolatodat teszed az első helyre, hiszen fontos a család, a munka vagy a barátok, de a legfontosabb, hogy a magánéleted rendben legyen.