Íme a leggyakoribb párkapcsolati problémák – és a megoldásuk

Stumpf Bea
Írta: ,

Minden párkapcsolat más, viszont a jó hír, hogy a legtöbben ugyanazokkal a problémákkal küzdenek, amikkel te is. Ez nem csak azért jó, mert így nem érzed majd magad olyan egyedül a konfliktusaiddal, másrészt pedig ha nem annyira speciális a probléma, akkor biztosan létezik rá megoldás is. Lássuk a leggyakoribbakat!

A párom nem hallgat meg Kép forrása: samlandreth.com

Ha a legnagyobb probléma a kapcsolatotokban az, hogy úgy érzed, hogy a párod nem érti meg a gondjaidat vagy ritkán hallgat meg igazán, akkor a legfontosabb tanácsunk, hogy beszélgessetek.

Fontos, és az egyik alapja a kapcsolatnak, hogy jó legyen a kettőtök közötti kommunikáció, hiszen ez a legtöbb problémát megoldja.

Megoldás: Jelöljetek ki időpontokat, amikor a kapcsolatotokról beszéltek, hozzatok meg bizonyos szabályokat – például nem kiabáltok, félreteszitek a mobilokat stb.– és ezeket betartva hallgassátok meg egymást és ne csak a fejetekben rakjátok össze a teóriákat és a válaszokat, hanem mondjátok is ki őket.

Anyagi gondok Kép forrása: samlandreth.com

Sok esetben előfordul, hogy a kapcsolatban az egyikőtök inkább spórolós és folyton megtakarításokban gondolkozik, a másik pedig csak szórja a pénzt, ahogy a kezébe kerül.

Lehet, hogy sarkos a példa, de a lényeg, hogy mivel az ellentétek vonzzák egymást, előfordul, hogy a kapcsolaton belül a legnagyobb probléma az anyagiakkal van.

Megoldás: Valószínűleg megvan az oka, amiért így vagy úgy bántok a pénzzel, lehet, hogy a családodból hoztad vagy valami más, személyes okok állnak a háttérben. Ha változtatni még nem tudsz, valószínűleg már az is segít majd a párodnak, ha megérti, hogy mit miért csinálsz, hiszen így könnyebben el is fogadja majd.

 

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019