Ilyen érzés, amikor megtanulsz feltétel nélkül szeretni

Írta: ,

Mindenkinek mást jelent a feltétel nélküli szeretet, és gyakran halljuk, hogy csak akkor érthetjük valójában ezt az érzést, ha szülők leszünk. Pedig ez nem így van! Valójában te is átélheted, amint megtanulsz valakit tökéletesen elfogadni, és megtapasztalod, hogy tényleg csak egy dolog fontos az életben: szeretni és szeretve lenni.

Adsz, de nem vársz cserébe semmit Kép forrása: unsplash.com

1/4 Adsz, de nem vársz cserébe semmit

Amikor segítő kezet nyújtasz valakinek, az jó érzést indít el benned, hiszen tudod, hogy a másiknak megkönnyítetted az életét. Ezt pedig a sors idővel duplán juttatja vissza majd neked, pontosan akkor, amikor szükséged lesz rá. Nagyon bölcs mondás, hogy mindig azt kapjuk, amit adunk, de egyet soha ne tévessz szem elől; ezeknek mind önzetlen cselekedeteknek kell lenniük!

Belül kell késztetést érezned, hogy segíts másokon, és ne azért, mert vársz cserébe valamit. Biztosan te is átélted már, hogy milyen jó érzés, amikor karácsonykor valaki kibontja a tőled kapott csomagot és az ő örömének annyira örülsz, hogy megfeledkezel a saját ajándékodról. Na, ez a szellem járja át az összes cselekedetedet és ezáltal megtanulod, hogy milyen feltétel nélkül adni!

Nem ítélkezel többé Kép forrása: unsplash.com

2/4 Nem ítélkezel többé

Észrevetted, hogy megállás nélkül ítélkezünk? Ha nem tetszik valakinek a ruhája, akkor egyből megjegyzést teszünk magunkban (jobbik esetben) a kinézetét illetően, és ez csak pár másodperc a napunkból.

Amikor elérsz a feltétel nélküli szeretet szintjére, akkor az ítélkezés teljes mértékben megszűnik. Elkezded az embereket az igazi valójukban látni, és többé nem fognak érdekelni a felszínes dolgok. Mivel már nem lesz benned ítélet, sokkal nyitottabb leszel a többi ember felé, és akár az is megtörténhet, hogy olyasvalakit engedsz magadhoz közel, akiről korábban elképzelni sem tudtad. Ez pedig még csak a kezdete az utazásodnak.

Már nem az anyagi javak éltetnek Kép forrása: unsplash.com

3/4 Már nem az anyagi javak éltetnek

Mind szeretnénk szép házban élni, jó kocsival járni, de az élet ennél sokkal többről szól. Lehet, hogy közhelyként hangzik, de akkor is így van. Teljesen beszippantott minket a fogyasztói társadalom, közben pedig megfeledkezünk az igazán lényeges dolgokról, mint például az emberi kapcsolatokról. Általában az, aki anyagi javakat halmoz maga köré, azért teszi, mert valami nagyon nincs rendben az életével.

Persze nem azt tanácsoljuk, hogy holnaptól semmit ne vegyél meg magadnak, de ne ezek adjanak célt az életednek, ne egy cipő jelentse boldogságod forrását. Ezek pillanatnyi örömök, a cipő kimegy a divatból, az autó is lecserélődik, viszont a boldogságod örökre stabil maradhat, ha gondoskodsz róla.

Javulnak az emberi kapcsolataid Kép forrása: unsplash.com

4/4 Javulnak az emberi kapcsolataid

Valakit feltétel és ítélkezés nélkül szeretni nagyon nehéz, de törekedni lehet rá. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy hagyod magad kihasználni, hanem azt, hogy megtalálod az emberekben a jót.

Amikor egy embert elfogadsz úgy, ahogy van, és nem próbálod meg megváltoztatni, csak szereted, akkor elértél arra a szintre, ahova nagyon kevesen jutnak el életük során.

Haladj tovább ezen az úton!