Ilyen érzés, amikor megtanulsz feltétel nélkül szeretni

Berényi Nóri
Írta: ,
Ilyen érzés, amikor megtanulsz feltétel nélkül szeretni

Kép forrása: unsplash

Mindenkinek mást jelent a feltétel nélküli szeretet, és gyakran halljuk, hogy csak akkor érthetjük valójában ezt az érzést, ha szülők leszünk. Pedig ez nem így van! Valójában te is átélheted, amint megtanulsz valakit tökéletesen elfogadni, és megtapasztalod, hogy tényleg csak egy dolog fontos az életben: szeretni és szeretve lenni.

Adsz, de nem vársz cserébe semmit Kép forrása: unsplash.com

Amikor segítő kezet nyújtasz valakinek, az jó érzést indít el benned, hiszen tudod, hogy a másiknak megkönnyítetted az életét. Ezt pedig a sors idővel duplán juttatja vissza majd neked, pontosan akkor, amikor szükséged lesz rá. Nagyon bölcs mondás, hogy mindig azt kapjuk, amit adunk, de egyet soha ne tévessz szem elől; ezeknek mind önzetlen cselekedeteknek kell lenniük!

Belül kell késztetést érezned, hogy segíts másokon, és ne azért, mert vársz cserébe valamit. Biztosan te is átélted már, hogy milyen jó érzés, amikor karácsonykor valaki kibontja a tőled kapott csomagot és az ő örömének annyira örülsz, hogy megfeledkezel a saját ajándékodról. Na, ez a szellem járja át az összes cselekedetedet és ezáltal megtanulod, hogy milyen feltétel nélkül adni!

Nem ítélkezel többé Kép forrása: unsplash.com

Észrevetted, hogy megállás nélkül ítélkezünk? Ha nem tetszik valakinek a ruhája, akkor egyből megjegyzést teszünk magunkban (jobbik esetben) a kinézetét illetően, és ez csak pár másodperc a napunkból.

Amikor elérsz a feltétel nélküli szeretet szintjére, akkor az ítélkezés teljes mértékben megszűnik. Elkezded az embereket az igazi valójukban látni, és többé nem fognak érdekelni a felszínes dolgok. Mivel már nem lesz benned ítélet, sokkal nyitottabb leszel a többi ember felé, és akár az is megtörténhet, hogy olyasvalakit engedsz magadhoz közel, akiről korábban elképzelni sem tudtad. Ez pedig még csak a kezdete az utazásodnak.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba