Így változott meg a kapcsolatunk, amikor macskánk lett

Írta: ,

Másoknak talán nem nagy dolog, de nekem az volt, amikor eldöntöttük a szerelmemmel, hogy örökbe fogadunk egy édes kis perzsa cicát. Ez pedig nem csak a cicusnak tett nagyon jót, de a kapcsolatunknak is!

Örökbefogadás Kép forrása: 500px.com, Suvi Jaakkola

1/5 Örökbefogadás

Az egész úgy kezdődött, hogy az egyik kedves ismerősöm a házuk előtt talált egy nagyon aranyos és nagyon pöttöm perzsa macskát, és persze megesett rajta a szíve. Szerette volna megtartani, de mivel a kisfia allergiás a macskaszőrre, sajnos új gazdit kellett keresnie neki.

Elsőre meg sem fordult a fejemben, hogy mi legyünk azok, de aztán nem tudtunk ellenállni neki. Mindketten szeretjük az állatokat, de mivel egy apró lakásban lakunk, kert nélkül, és egész nap dolgozunk, nem láttuk értelmét az örökbefogadásnak. Aztán annyiszor megnéztük a képen a kis macsekot, hogy egyik pillanatról a másikra eldöntöttük, kell nekünk! Sajnos kóbor cicus lévén elég sok baja volt, de mára mindenből kigyógyítottuk, és igazi szobacica lett belőle – a mi életünk pedig teljesen megváltozott azóta, Zafír már a családunk része!

Hurrá, lett egy gyerekünk!

2/5 Hurrá, lett egy gyerekünk!

Talán viccesen hangzik, de tényleg olyan, mintha gyerekünk született volna (nyilván egy többgyermekes anyuka kinevet ezért).

Éjjelente gyakran felébreszt minket, eleinte pedig teljesen éberen aludtunk, hogy minden rendben van-e vele.

Pelus helyett almot cserélünk, és egyelőre etetni is gyakran kell.

Amikor hazamegyünk, már nem az az első, hogy kényelmes ruhába pattanunk és leheveredünk a kanapéra – figyelmet és törődést igényel, ha pedig nem kapja meg, úgyis kiköveteli!

Kell a párosan töltött idő

3/5 Kell a párosan töltött idő

Az elején minden figyelmünket a cuki szőrgombócra összpontosítottuk, így elfeledkeztünk egymásról.

Ez jó tanulópénz volt az "igazi" gyermekvállalás előtt, mert most már tudjuk, hogy oda kell figyelni arra is, hogy a másikkal foglalkozzunk.

Nem eshetünk ugyan egymásnak bármikor a nappali közepén, mert az mégis csak túl bizarr lenne, így ez a fajta spontaneitás kissé kiveszett, de emiatt legalább tudatosabban kell ügyelnünk arra, hogy ne váljon rutinná a kapcsolatunk.

Rendszer lett az életünkben Kép forrása: flickr, Justine VDH

4/5 Rendszer lett az életünkben

Már nem csinálhatjuk azt, hogy hétvégén délig ki sem bújunk az ágyból, mert ott ez a cicus, akit meg kell etetni, és aki odajön, felébreszt...

Bár nem igényel annyi figyelmet, mint egy kutya, de nem lakáskiegészítő, hanem egy élőlény, aki szeretetre vágyik, és akivel foglalkozni kell.

Esténként munka után sietünk haza, és kevesebb találkát iktatunk be, mert rossz érzés, hogy egész nap egyedül hagyjuk.

Ez pedig mostantól kezdve hosszú évekig így lesz!

Feltétel nélküli szeretet

5/5 Feltétel nélküli szeretet

A családunkban több kutya és macska is volt kislánykorom óta, de azoknak sosem én voltam a gazdája, hanem a szüleim.

Így amikor megtapasztaltam, hogy ő úgy néz rám, mint a számára legfontosabb valakire, tőlem vár mindent, és én vagyok az „anyukája”, az nagyon különös érzés volt.

Én és a párom is nagyon megszerettük, és sokkal komolyabbnak érezzük a kapcsolatunkat, amióta velünk van.

Már nem csak egy fiú és lány vagyunk, akik együtt járnak, hanem egy kis család, hiszen Zafír jó pár évre összeköt bennünket, bármi is történjen!