Így szeress egy introvertáltat - Ismerd meg jobban a párodat

Írta: ,

Teljesen belezúgtál a párodba, ám néha nem tudsz kiigazodni rajta? Legszívesebben mindig vele lennél, de ő néha vágyik egy kis magányra? Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem szeret, előfordulhat, hogy csupán zárkózott típus. Ha eddig soha nem jártál introvertált pasival, akkor valószínűleg beletelik majd egy kis időbe, míg teljesen elfogadod a személyiségét. Cikkünkben adunk egy kis segítséget ahhoz, hogy jobban megértsd!

1/5 Hagyd, hogy néha egyedül lehessen

Ha a párod introvertált, ne csodálkozz rajta, ha néha szeretne egy kicsit egyedül lenni. Ez nem azt jelenti, hogy un téged és inkább elkerül. Hidd el, ez nem rólad szól, csupán olyan a személyisége, hogy szüksége van időről időre egy kis egyedüllétre.

Persze, sokszor ezt nehéz elfogadni, főleg, ha olyan típus vagy, aki sülve-főve szeret együtt lenni a párjával. Néha azonban kompromisszumokat kell kötni és ha tényleg szereted, el kell fogadnod olyannak, amilyen. Előfordulhat, hogy szeret néha csendben olvasni vagy tanulni, amikor Te legszívesebben zenét hallgatnál vagy beszélgetnél. Ilyenkor nem szabad megsértődni, hagyd, hadd tegye, amit szeretne.

2/5 Fogadd el: néha megtartja magának a gondolatait

Az introvertáltak egyik fő jellemzője, hogy gyakran megtartják maguknak a gondolataikat és a legbelsőbb érzéseiket. Ha csendben marad a párod, nem azt jelenti, hogy nincsenek önálló gondolatai, csupán inkább szeretné magának megtartani a véleményét.

A legrosszabb, amit ilyenkor tehetsz, ha faggatod és kérdezősködsz. Az introvertáltak nem kedvelik a fecsegést és a pletykákat sem. Hiába traktálod őket ezekkel, szinte biztosan nem váltasz ki belőlük semmiféle reakciót és előbb-utóbb megunják majd.

Természetes, hogy jól esik néha kibeszélni mindenféle lényeges vagy lényegtelen apróságot, de ezeket inkább a barátnőiddel oszd meg, ők sokkal inkább értékelni fogják.

3/5 Adj neki időt arra, hogy felengedjen

Ha még a kapcsolat elején jártok, akkor bőven van időd kiismerni és elfogadni őt. Amennyiben elég türelmes vagy és tényleg beleszeretsz, működhet a kapcsolat! Zárkózottsága valószínűleg sokáig fog tartani, de hidd el, egy idő után megnyílik majd előtted.

Természetesen személyiségéből adódóan mindig is lesznek olyan gondolatai és érzései, amiket megtart majd magának, mégis azt fogod látni, hogy felenged. Bátorítsd, tudasd vele, hogy benned megbízhat és megérted őt.

Ha azt látja rajtad, hogy őszinte vagy és kitartasz mellette, ő is a szívébe zár majd és olyan kötelék alakulhat ki közöttetek, mint még soha mással!

4/5 Ne erőltesd az olyan programokat, amik nem érdeklik

Ha bulizós típus vagy, de a párod szívesebben tölti otthon az estéket, veszekedés és vitatkozás helyett muszáj lesz kompromisszumot kötnötök. Bátran bulizz a barátnőiddel, hagyd, hogy kedvesed addig szintén azt csinálja, amit szeretne.

Semmi esetre se rángasd el olyan eseményre, ahol biztosan nem érezné jól magát. Az erőltetés soha nem vezet célra, csak azt fogod elérni vele, hogy párod még jobban begubózik. Találjatok ki olyan programokat, amelyeket mindketten szerettek.

Egy közös kirándulás vagy egy nagy séta a parkban mindkettőtöknek jót fog tenni.

5/5 Ne próbáld meg megváltoztatni

A legeslegfontosabb tényező, ami összetarthat benneteket, hogy soha ne próbáld meg megváltoztatni! Természetes, ha idővel alkalmazkodtok egymáshoz és ezáltal kissé változik a személyiségetek, de ez nem azt jelenti, hogy más emberek lesztek.

Az igaz szerelem valóban azt jelenti, hogy elfogadjátok a másikat. Nem állítjuk, hogy nagy az esély arra, hogy egy extrovertált és egy introvertált ember között tökéletes, harmonikus kapcsolat alakuljon ki, ám semmi nem kizárt!

Légy nyitott és örülj annak, ha a nagy szerelem végre bekopogtat az ajtódon.