Így számolhatsz le a kapcsolatfüggőséggel! – Lépések, hogy újra önmagad lehess, mellette

Gerber Petra
Írta: ,

Egy kapcsolat sohasem zökkenőmentes, ezt mindannyian tudjuk. Azonban, ha rajtad kívül már mindenki látja a nyilvánvaló tényt, hogy a párod mellett már korántsem a szerelem tart, akkor bizony nem árt elgondolkodni és feltenni magadnak a nagy kérdést: vajon kapcsolatfüggő vagyok? Persze ez korántsem azt jelenti, hogy már nem szereted a jelenlegi párod, csupán arról van szó, hogy az a korábban létrejött cselekvő érzelem, amely a szerelemért volt felelős, átfordult egyfajta függőséggé.

Kutatók egyenesen a kábítószer hatásához hasonlítják a szerelem kémiáját. De ne aggódj, mindenre van megoldás. Tarts velünk és tudd, meg miként lehetsz újra önfeledt és önmagad a társad oldalán, szabadon, de mégis vele.

Nem vagy képes nélküle boldogulni? Kép forrása: google.hu

Dehogynem! Persze, ha már kapcsolatfüggőségről beszélünk, akkor jó eséllyel akkor is rosszul érzed magad nélküle, ha ő csak munka miatt utazott el néhány napra. Ilyenkor reménytelenül boldogtalannak érezheted magad és gyakran még az ágyból sincs erőd kikelni.

Ezen túllendülni nagyon nehéz, de meg kell értened, hogy ő is egy szabad egyéniség. Ha rosszul érzed magad azokon a napokon, amikor nincs veled, akkor inkább szervezz közös programot a családoddal, a barátnőiddel, sőt ha merész vagy vedd a kabátod és ülj be egy filmre a moziba. Próbálj arra összpontosítani, hogy nélküle is jól érezd magad.

Ez elsőre nehezen fog menni, de hidd el, hogy alkalomról alkalomra jobb lesz, ráadásul, ha képes vagy önállóan is programot szervezni magadnak, akkor egész biztosan a vele töltött idő is sokkal minőségibb lesz.

 

Kétségbe vagy esve, hogy elveszíted Kép forrása: webinspo.com

Na, most először is tedd fel magadnak a kérdést: miért van velem? Próbáld meg felsorolni öt pozitív tulajdonságod, amiért szerinted a párod jól érzi magát melletted.

Ha ezt nem tudod megtenni, akkor ott bizony már akadály van, pláne, ha mondjuk, rossz tulajdonságaidból Dunát tudnál rekeszteni.

Ilyenkor próbálj meg nagyon őszintén beszélni a pároddal, de dühből. Próbáld meg vele megértetni, hogy neked hatalmas félelmed, hogy elveszíted, még akkor is, ha ő sosem adott okot erre a bizalmatlanságra.

Ennek a leküzdése nehéz és talán hosszú folyamat, ám ha a szerelmetek igazán erős, akkor ki fogja állni az idő próbáját.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019