Így nem lesz a nyaralás katasztrófa – kerüljétek el a vitákat!

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A nyaralásra mindenki felfűtött állapotban és elvárásokkal telve érkezik, aminek sokszor a kellően feszült hangulat és természetesen veszekedés lesz a vége. Az otthonuktól, megszokott körülményeinktől távol ráadásul hajlamosak lehetünk minden apróságért a másikat hibáztatni.

A nyaralás csak rólatok szól

Az üdülésnek éppen az a lényege, hogy kiszabadulunk a mindennapokból, de ez együtt jár azzal, hogy az ott megszokott egérutakat is mellőznünk kell.

A nyaralás során csak és kizárólag a másikra koncentrálunk – legalábbis akkor, ha nem családdal, vagy barátokkal megyünk pihenni.

Egyesekre ez kifejezetten üdítően hat, sokan újra fülig szerelmesnek érzik magukat, ha végre több időt tölthetnek együtt.

Másokat viszont éppenséggel feszültté teszi, ha nem ülhetnek be egy kávéra a barátnőjükkel, nem nézhetik a haverokkal a meccset, vagy csak úgy általában nem foglalkozhatnak azzal, amivel az átlagos mindennapokon szoktak.

Mi a teendő?

Ha tipikusan jellemző rátok, hogy az unalmas óráitokat veszekedéssel zárjátok, akkor az a legjobb, ha a nyaraláson is hagytok magatoknak időt.

Semmi és senki nem írhatja elő, hogy azon az egy héten a nap 24 órájában együtt kell lennetek, egyeseknek ez egyszerűen sok.

Nincs értelme csak az elvek miatt közösen tölteni az időt, hogy aztán valami apróságon kirobbanjon a vita.

Csak a javatokra válhat, ha egy kicsit egyedül is lazítatok: fogj egy jó könyvet, sétálj akár egyedül, ülj be egy kávéra, a kedvesed pedig nyugodtan horgászhat, vagy nézhet meccset egymagában.

A külön szerzett élményeket később megoszthatjátok a másikkal, és ha nem muszájból lesztek együtt, akkor a hangulat is sokkal szeretetteljesebb lehet.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019