Így lesz sikeres az első randi – Ha online keresel párt

Zabolai Margit
Írta: ,
Így lesz sikeres az első randi – Ha online keresel párt

Kép forrása: articlesplacesonline.com

Az online randizás ma már teljesen megszokott dolognak számít, gyakorlatilag mindenki ismer olyan párokat, akik a virtuális térben ismerkedtek meg egymással, és azóta is jól működik a kapcsolatuk. De mi kell ahhoz, hogy a kémia a való életben is beinduljon?

A legtöbb első randi csalódás Kép forrása: meltingpot.com

Egy internetes randizási szokásokat vizsgáló amerikai tanulmány szerint a netes ismerkedés, ugyan nem új keletű dolog, 2009-ben érte el az igazi áttörést, ekkor a heteroszexuális párok 22%-a már online találkozott, ezzel az internetes ismerkedés a harmadik leggyakoribb platformmá vált – a legtöbb párt ekkor még mindig barátok mutatták be egymásnak, vagy valamilyen semleges, nyílt helyszínen (bárokban, eseményeken) ismerkedtek meg egymással.

Bár ebből is látszik, hogy a netes randizásnak van jövője és létjogosultsága, egy friss, 2017-es tanulmány szerint a legtöbb, online ismerkedés után leszervezett első randi csalódottságot hoz a résztvevőknek.

A tanulmány szerint azok, akik a cyber ismerkedés után a való életben is találkozásra készülnek, sikert remélnek a találkozástól: úgy gondolják, élőben egyszerűbb, egyértelműbb és zökkenőmentesebb lesz a kommunikáció, csökken a bizonytalanság érzése.

Ezzel szemben a legtöbben úgy nyilatkoztak, hogy az első személyes találkozás után úgy érezték, kevésbé találják vonzónak a másikat, nem érezték annyira egy hullámhosszon magukat, mint az online csevegésekkor, és a jövőbeli találkozásokat is kevésbé tartották valószínűnek, mint a személyes találkozó előtt.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!