Így hat a lelkedre, ha csak második vagy

Írta: ,

Nem sokan vannak azok, akik szánt szándékkal másznak bele mások kapcsolatába, bár kétségtelen, hogy ilyen emberek is akadnak. Rájuk természetesen nem vonatkoznak az alábbiak, nekik sokkal mélyebben kell a válaszokat keresniük. De hogyan hat rád, ha váratlanul leszel szerető?

Elveszi az önbizalmadat

1/5 Elveszi az önbizalmadat

Az első és az egyik legrosszabb következménye a szerető szerepnek, hogy hosszútávon elveszi az önbizalmadat.

Nem csupán a kapcsolatokat illetően rendül meg önmagadban a meggyőződésed, hiszen jól tudjuk, hogy a magabiztosság az élet minden területére kihat. Márpedig ugyanez maximálisan igaz a kapcsolatokra is.

Ha tisztában vagyunk vele, hogy otthon egy boldog férfi és egy kiegyensúlyozott kapcsolat vár minket, akkor egészen másként állunk az élet minden problémájához (tudjuk, hogy együtt majd mindent megoldunk).


Összeszedtük! Miért veszélyes párkapcsolatban élő férfival kezdeni?


Ezzel szemben, ha a magánéletünk nincs rendben, akkor könnyen elveszettnek, sikertelennek érezhetjük magunkat, márpedig ez az önbizalom-hiány fokozottan érvényesül, ha szerető kapcsolatba kényszerültünk.

(Ha a szakításra sem került sor, a támogatásra hogyan fog?)

Elhiteti veled, hogy rosszabb vagy másoknál

2/5 Elhiteti veled, hogy rosszabb vagy másoknál

A szerető szerepben élő nők tudat alatt érzik, illetve idővel tisztába is kerülnek azzal, hogy csak másodikak.

Ez az előbbiekhez hasonlóan erőteljes önbizalom-hiányt okoz, de talán még hatványozottabban érvényesíti negatív oldalát.

Míg kezdetben csak elbizonytalanodunk abban, hogy vajon mit ronthattunk el, milyen területen nem nyújtottunk eleget annak érdekében, hogy a kiszemelt végre kilépjen a kapcsolatából, addig később ez az érzet egyre erősödik.

Idővel elhisszük, hogy tényleg rosszabbak vagyunk másoknál, és nem azt a személyt okoljuk, aki valóban felelős a kialakult helyzetért.

Tény, hogy a „hivatalos” hölgy a legtöbbször az utálat és az irigység tárgya, de mégis az a férfi hiteti el, hogy rosszabbak vagyunk másoknál, aki ezt a versenyhelyzetet kialakította.

Versenyhelyzetbe kényszerít

3/5 Versenyhelyzetbe kényszerít

A fokozott elvárások adott esetben még jól is jöhetnek, inspirálóak lehetnek, azonban hosszútávon a legkevésbé sem egészségesek.

Már csak az elérendő cél miatt sem: ha sikerrel járunk, szétmarunk egy kapcsolatot, holott ez a legtöbb ember számára nem éppen ideális jövőkép.

Nyilvánvaló, hogy nem csupán az az ember felelős a kialakult helyzetért, aki félrelép, hanem gyakran az is, aki nem tesz eleget a kapcsolatában ahhoz, hogy az ideálisan működjön.

Mindenesre az, hogy látatlanban versenyzel valakivel, aki adott esetben nem is tud rólad, nem feltétlenül vall józanészre.

Az állandó teljesítéskényszer egyébként is kikészíti a legtöbb embert, akkor pedig főleg, ha az mondjuk nem a munkára, hanem a magánéletre koncentrálódik.

Megrendíti a hitedet a kapcsolatokban

4/5 Megrendíti a hitedet a kapcsolatokban

Ha nem sikerül az eredeti terv megvalósítása, akkor azért leszel magad alatt, ha pedig mégis, akkor azért, ugyanis egész biztos, hogy kétségek fognak gyötörni.

Ha összejöttök, vagy kiderül a turpisság, akkor kétségtelenül magadon fogod viselni a szerető jegyét, akkor is, ha már rég nem vagy az.

Éveknek kell eltelnie ahhoz, hogy mindenki elismerjen „valódi” partnerként, vagy ne vessék rád egyből az elítélő jelzőket.

Persze, ez csak mások véleménye, úgyhogy részben el is tudsz majd vonatkoztatni tőle. Más kérdés, hogy ha összejöttök, miként fogsz állni a bizalmi kérdésekkel.

Hogyan tudsz majd elvonatkoztatni az extől, a korábbi szereptől? Mennyire fogsz félni a megcsalástól, attól, hogy ezt az egészet visszakapod az élettől?

A társadalom elítélését is viselheted

5/5 A társadalom elítélését is viselheted

Végül, de nem utolsó sorban tudnod kell, hogy szeretőként a társadalom elítélését is viselned kell.

Bár részben már érintettük ezt a témát, fontos külön kiemelnünk, ugyanis ez lehet az egyik legfájóbb pontja az életednek, akkor is, ha majd' beleőrülsz a szerelembe.

A szerető szerep manapság talán mindennél jobban elítélendő dolog a kapcsolatok életében, az emberek szeretik a harmadik felet hibáztatni mindenért. Könnyű azt utálni, aki harmadikként, részben ismeretlenként érkezik, mint azt, aki „boldogan élt”.

A környezetet nem érdekli, hogy mindez sokszor csak látszat, az eredeti kapcsolatból pedig komoly tényezők hiányoznak.

Persze ,ezzel nem akarunk senkit felmenteni, mindig kettőn (vagy inkább hármon) áll a vásár.

Az mindenesetre biztos, hogy szeretőként sokan el fognak fordulni tőled, nem csak ismeretlenek fognak megbántani.