Így hat a lelkedre, ha csak második vagy

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Nem sokan vannak azok, akik szánt szándékkal másznak bele mások kapcsolatába, bár kétségtelen, hogy ilyen emberek is akadnak. Rájuk természetesen nem vonatkoznak az alábbiak, nekik sokkal mélyebben kell a válaszokat keresniük. De hogyan hat rád, ha váratlanul leszel szerető?

Elveszi az önbizalmadat

Az első és az egyik legrosszabb következménye a szerető szerepnek, hogy hosszútávon elveszi az önbizalmadat.

Nem csupán a kapcsolatokat illetően rendül meg önmagadban a meggyőződésed, hiszen jól tudjuk, hogy a magabiztosság az élet minden területére kihat. Márpedig ugyanez maximálisan igaz a kapcsolatokra is.

Ha tisztában vagyunk vele, hogy otthon egy boldog férfi és egy kiegyensúlyozott kapcsolat vár minket, akkor egészen másként állunk az élet minden problémájához (tudjuk, hogy együtt majd mindent megoldunk).


Összeszedtük! Miért veszélyes párkapcsolatban élő férfival kezdeni?


Ezzel szemben, ha a magánéletünk nincs rendben, akkor könnyen elveszettnek, sikertelennek érezhetjük magunkat, márpedig ez az önbizalom-hiány fokozottan érvényesül, ha szerető kapcsolatba kényszerültünk.

(Ha a szakításra sem került sor, a támogatásra hogyan fog?)

Elhiteti veled, hogy rosszabb vagy másoknál

A szerető szerepben élő nők tudat alatt érzik, illetve idővel tisztába is kerülnek azzal, hogy csak másodikak.

Ez az előbbiekhez hasonlóan erőteljes önbizalom-hiányt okoz, de talán még hatványozottabban érvényesíti negatív oldalát.

Míg kezdetben csak elbizonytalanodunk abban, hogy vajon mit ronthattunk el, milyen területen nem nyújtottunk eleget annak érdekében, hogy a kiszemelt végre kilépjen a kapcsolatából, addig később ez az érzet egyre erősödik.

Idővel elhisszük, hogy tényleg rosszabbak vagyunk másoknál, és nem azt a személyt okoljuk, aki valóban felelős a kialakult helyzetért.

Tény, hogy a „hivatalos” hölgy a legtöbbször az utálat és az irigység tárgya, de mégis az a férfi hiteti el, hogy rosszabbak vagyunk másoknál, aki ezt a versenyhelyzetet kialakította.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019