Így előzheted meg a katasztrofális randik tömkelegét - Menekülj, ha velük csetelsz!

Írta: ,

A Tinderen is ugyanazok az emberek vannak, mint az utcán, a boltban, a kávézóban, vagy a villamoson. Vagyis itt is lehet ismerkedni, de nem mindegy, hogy hogyan teszed! Amiben ez a felület különbözik a való élettől az az, hogy az instant beszélgetések során több terük van kiteljesedni az érzelmileg labilis fazonoknak.

„Csak beszélgetek”

Ez az egyik legértelmezhetetlenebb kijelentés egy társkeresőn. Három dologra gondolhatsz: vagy egy összetört szívű szomorú szamuráj, vagy nincsenek barátai, vagy házasságszédelgő. Ha nem rég érte csalódás, véletlen se te légy a pszichiátere, ha nincsenek barátai, pedig pláne menekülj! A legtöbb esetben azonban olyan házasságszédelgő, akinek nincs annyi vér a pucájában, hogy felvállalja, itt nyilvánvaló megcsalás folyik. Helyette a párját tökéletesen ostobának nézve a „csak beszélgetek”-kel gondolja kivédeni a kummantás tényét.

Akik ismeretlenül is leígérik a csillagokat az égről

Végtelenül pozitívak vagyunk, de ha már az első randi előtt az összeköltözésről és gyerekről beszél, kezdj el gyanakodni. Akármennyire is szeretnél családot, gyereket, ha az első találkozó előtt azt hallod, hogy költözzetek össze, az minden bizonnyal nem neked szól, és nem is a mögötted ülőnek. A férfiú lehet, hogy tényleg szeretne megállapodni, de amikor ismeretlenül közös életről regél neked, az nem szólhat a te személyednek.

Akik minden képen a gyereküket sztárolják

Mindenkinek a saját gyereke a szeme fénye, de ha valaki a Tindert is családi fotóalbumnak használja, akkor biztos, hogy nem ő a te embered. Aki komolyan gondolja az ismerkedést, az azzal is tisztában van, hogy időt és energiát kell szánnia arra, amíg valakivel kiépít egy kapcsolatot. Egy gyerekes apukához neked is kell alkalmazkodnod, azonban ehhez ketten kelletek, tehát részéről is igényel rugalmasságot a helyzet. Aki a gyerek-ismerkedés kényes egyensúlyát képtelen fenntartani, gyermeke árnyékában fogja ellődözni a patronjait.

Csak emojikkal és GIF-ekkel képes kommunikálni

20 éves kor felett már nincs mentség arra, ha valaki kizárólag emojikkal és GIF-ekkel képes a világ tudtára adni a gondolatait, érzéseit. Az ilyen embereknek mindenre van egy remek GIF-jük, vagy egy találó smiley-juk, ami eleinte ugyan még vicces is lehet, viszont egy idő után kifejezetten zavaró. Bármilyen témát hozol fel, elbagatellizálja a sok izgő-mozgó, színes matricával. Nem kell azonban jópofát vágnod mindenhez: tudd megkülönböztetni a humort a komolytalanságtól!

Akivel nem jutsz egyről a kettőre

Parttalan diskurzusok, sehová nem tartó beszélgetések és a személyes találkozó még csak szóba sem kerül? Ha hosszú napok óta csak egy-egy szavas csevegések részese vagy, és sem telefonon nem akar beszélni, a személyes találkozás meg eszébe sem jut, akkor hagyd meg neki a szájber teret. Az ilyen típusú ember maga sem tudja, hogy mit akar, éppen ezért nem is fog kitörni a Tinder sárga cset ablakából. Itt az ideje érzékeny búcsút venned tőle!

Jópofa képekkel hódítók

Ha összeakadtál egy olyan formával, akinek vicces képekkel, kiskutyás fotókkal és fergeteges szövegekkel tarkított adatlapját egy zöld kis szívecskével jutalmaztad, sok jóra nem számíthatsz. Ha nem töltött fel képet magáról, akkor vagy nem gondolja komolyan az ismerkedést, vagy nincs kibékülve a kinézetével, vagy egyszerűen bujkál, titkolózik. Bármelyikről is van szó, egyik sem a jackpot!

Képek forrása: 1/2/3/4/5/6