Így biztos nem fog működni! 5 jel, hogy túl sokat vársz a kapcsolatodtól

Írta: ,

Nem véletlenül mondják, hogy a boldogságot elsősorban magadban kell keresned – az alábbi jelek arra utalhatnak, hogy olyasmit várhatsz el a kapcsolatodtól, amit valójában saját magadtól kellene. Ha pedig ezeket a dolgokat nem tisztázod magadban, nemcsak a mostani kapcsolatod lehet sikertelen.

Ha a partnered megbánt, rögtön elbizonytalanodsz

1/5 Ha a partnered megbánt, rögtön elbizonytalanodsz

Gyakran érzed így? Akkor lehet, hogy te túlságosan sokat vársz a kapcsolatotoktól!

Természetesen nem mindegy, hogy milyen bántásról van szó – míg a fizikai és lelki terrort senkinek nem kell, sőt nem szabad eltűrnie, addig tisztában kell lennünk azzal, hogy mindenkinek vannak rossz napjai, mindenki lehet néha figyelmetlen, vagy éppen egy kicsit morcos.

Még csak nem is azzal van a gond, ha a megjegyzed, amikor a párod pokrócként viselkedik, a hangsúly itt inkább azon van, hogy az apróságokon sem tudsz túllépni, és rögtön megkérdőjelezed az egész kapcsolatot.

Ha azt várod, hogy a másik soha ne hibázzon, főleg akkor ne, ha rólad van szó, az túlzott követelés lehet.

Ha a párod idegesít valamivel, sokszor kezdesz egy új kapcsolaton gondolkodni

2/5 Ha a párod idegesít valamivel, sokszor kezdesz egy új kapcsolaton gondolkodni

Ismét szögezzük le gyorsan: van, hogy két ember akár több évnyi együttélés után jön rá, hogy van a másikban valami, amit nem tud elviselni, és mindenkinek jobb, ha különválnak.

De ha minden alkalommal, amikor úgy érzed, a párod az agyadra megy valamivel, azon kezdesz gondolkodni, hogy valaki az irodából, az a srác a kávézóból, vagy a gimis osztálytársad, akivel a múlt héten összefutottál, talán jobb választás lenne, akkor lehet, hogy nem is a párodban van a hiba, inkább te kergetsz egy idealisztikus, de csak elméletben létező kapcsolatot.

Bármennyire tűnik is tökéletesnek valaki, ha túl sok időt töltötök együtt, bizony, lesznek majd idegesítő dolgai, ahogyan neked is vannak. Csak lehet, hogy a partnered elfogadja ezeket.

Nem tudsz túllépni a hibáin

3/5 Nem tudsz túllépni a hibáin

Ha elegendő időt töltünk valakivel, akkor minden bizonnyal a hibáit is észre fogjuk venni, merthogy kétségtelenül vannak neki, ahogy mindenkinek is.

Egy egészséges kapcsolatban azonban ezekről tudomást veszünk, esetleg megpróbáljuk orvosolni őket.

Azok azonban, akik túl sokat várnak a partnerüktől, szinte ezeknek a hibáknak a megszállottjaivá válnak, mindig észreveszik őket, és minden veszekedés során újra és újra visszatérnek rájuk.

 Ha nem tudod elengedni ezeket, lehet, hogy nem a kapcsolatban van a hiba.

Sokszor érzed úgy, hogy jobbat érdemelsz

4/5 Sokszor érzed úgy, hogy jobbat érdemelsz

Ismét csak olyan jelről van szó, amit óvatosan kell kezelni: mert persze, lehet, hogy valóban egy energiarabló kapcsolatban élsz, aminél jobbat érdemelnél.

Sokszor így gondolkodnak azonban azok is, akik túl sokat várnak a kapcsolatuktól.

A nárcisztikus személyek hajlamosak arra, hogy úgy érezzék, mindenkinél különlegesebbek, ezért az egész világtól, különösen a párjuktól, különleges bánásmódot igényelnek.

Az persze teljesen rendben van, ha olyan kapcsolatra vágysz, amiben jól és szeretve érzed magad, de kérdezd meg magadtól: te is megteszel annyit a párodért, mint amennyit elvársz, hogy ő tegyen meg érted?

Elvárod, hogy a párod értsen meg, anélkül, hogy elmondanád neki, mit akarsz

5/5 Elvárod, hogy a párod értsen meg, anélkül, hogy elmondanád neki, mit akarsz

Persze, könnyebb abban a gondolatban élni, hogy aki igazán szeret, az kitalálja, mit akarsz, és az apró figyelmességek tényleg mindennél jobban eshetnek, de munka, család, háztartás, apró-cseprő gondok mellett az is hatalmas dolgot jelent, ha valaki időt szakít arra, hogy a szerelme igényeit kielégítse.

Senki nem várhatja el a másiktól, hogy mindezt úgy tegye, hogy ráadásul maga próbálja meg kitalálni, milyen elvárásoknak is kellene megfelelnie.

Azt elvárni a párodtól, hogy meghallgasson és megértsen, teljesen helyénvaló kritérium, de azt elvárni, hogy olvasson a gondolataidban, már túlzás lehet.