Így biztos nem fog működni! 5 jel, hogy túl sokat vársz a kapcsolatodtól

Zabolai Margit
Írta: ,

Nem véletlenül mondják, hogy a boldogságot elsősorban magadban kell keresned – az alábbi jelek arra utalhatnak, hogy olyasmit várhatsz el a kapcsolatodtól, amit valójában saját magadtól kellene. Ha pedig ezeket a dolgokat nem tisztázod magadban, nemcsak a mostani kapcsolatod lehet sikertelen.

Ha a partnered megbánt, rögtön elbizonytalanodsz

Gyakran érzed így? Akkor lehet, hogy te túlságosan sokat vársz a kapcsolatotoktól!

Természetesen nem mindegy, hogy milyen bántásról van szó – míg a fizikai és lelki terrort senkinek nem kell, sőt nem szabad eltűrnie, addig tisztában kell lennünk azzal, hogy mindenkinek vannak rossz napjai, mindenki lehet néha figyelmetlen, vagy éppen egy kicsit morcos.

Még csak nem is azzal van a gond, ha a megjegyzed, amikor a párod pokrócként viselkedik, a hangsúly itt inkább azon van, hogy az apróságokon sem tudsz túllépni, és rögtön megkérdőjelezed az egész kapcsolatot.

Ha azt várod, hogy a másik soha ne hibázzon, főleg akkor ne, ha rólad van szó, az túlzott követelés lehet.

Ha a párod idegesít valamivel, sokszor kezdesz egy új kapcsolaton gondolkodni

Ismét szögezzük le gyorsan: van, hogy két ember akár több évnyi együttélés után jön rá, hogy van a másikban valami, amit nem tud elviselni, és mindenkinek jobb, ha különválnak.

De ha minden alkalommal, amikor úgy érzed, a párod az agyadra megy valamivel, azon kezdesz gondolkodni, hogy valaki az irodából, az a srác a kávézóból, vagy a gimis osztálytársad, akivel a múlt héten összefutottál, talán jobb választás lenne, akkor lehet, hogy nem is a párodban van a hiba, inkább te kergetsz egy idealisztikus, de csak elméletben létező kapcsolatot.

Bármennyire tűnik is tökéletesnek valaki, ha túl sok időt töltötök együtt, bizony, lesznek majd idegesítő dolgai, ahogyan neked is vannak. Csak lehet, hogy a partnered elfogadja ezeket.