Így befolyásolja a szerelmi életedet, ha van egy háziállatod

Írta: ,

Képzeld csak el az alábbi jelenetet! Egy srác délutáni sétára indul a labradorjával, majd a park mellett egy lány megpillantja őket, és odamegy megsimogatni a kutyust. A fiúval beszélgetni kezdenek, a szimpátia adott, telefonszámot cserélnek, néhány hét múlva pedig már túl vannak az első randikon. Akár egy amerikai film forgatókönyvében, igaz? Pedig valójában ez nem is olyan ritka!

1/5 Egy felmérésből kiderült

Az már régóta köztudott tény, hogy ha van háziállatod, a lelki világod sokkal kiegyensúlyozottabbá válik.

Valószínűleg erről az tehet, hogy kevésbé érzed egyedül magad, és rengeteg szeretet kapsz ettől az élőlénytől.

Egy statisztikából most pedig az is kiderült, hogy még a szerelmi életed is sokkal izgalmasabb lehet, ha van egy kutyád.

A felmérés készítésénél 1600 férfit és nőt kérdeztek meg arról, hogyan is befolyásolja az ismerkedési lehetőségeket a háziállat tartása.

És a válaszok alapján elég pozitív képet alkothatunk!

Ők a legjobb szárnysegédek Kép forrása: prettyfluffy.com

2/5 Ők a legjobb szárnysegédek

A megkérdezettek 90%-a ugyanis azt felelte, hogy a kutyájuk segítségével sokkal több emberrel ismerkedtek meg.

Sőt, úgy tűnik, ők a legjobb szárnysegédek is, hiszen 50% árulta el, hogy a házi kedvencük miatt sikerült már beszélgetésbe elegyedniük olyan személlyel, akivel szívesen randiztak volna.

És voltak, akik el is jutottak a romantikus találkozóig!

A kutyák pedig nem csak beszédtémának jók, hiszen már bebizonyosodott, hogy az emberekben képesek megnövelni az oxitocin szintjét, amit a szerelem hormonjainak is neveznek.

Szóval ezért érezzük magunkat olyan boldognak, ha játszunk velük.

3/5 Szívesebben randiznak velük

És azt gondoltad volna, hogy az emberek többsége szimpatikusabbnak tartja azokat, akiknek van kutyájuk?

Bizony, a megkérdezettek több, mint fele elárulta, hogy szívesebben randiznak ilyen személlyel, sőt, van, aki szerint ez nagyon sokat dob a másik fél külsején is.

Erről akár az is tehet, hogy a gazdik általában sokkal nyitottabb, extrovertáltabb személyiségek, és még magabiztosabbak is - talán épp azért, mert tudják, a kutyájuk mindig jó beszédtéma lehet.

Ezek alapján kijelenthetjük, hogy bár talán eddig nem is sejtetted, de ha elmész sétálni a kedvenceddel, sokak szemében tűnsz vonzónak.

Stressz? A kutyáddal soha! Kép forrása: luukku.com

4/5 Stressz? A kutyáddal soha!

A háziállat tartása (legyen az kutya vagy cica) ezeken felül is nagyon sok előnnyel bír.

Azt tudtad, hogy a kis kedvenced a stresszt is képes csökkenteni?

Egy felmérés során ezt úgy tesztelték, hogy megkérték egy cég dolgozóit, egy előre kijelölt napon hozzák be a munkahelyre a kutyáikat.

Miután egész nap 20-30 állat volt az irodában, megvizsgálták az alkalmazottak stressz szintjét, és kiderült, hogy ezáltal nem csak sokkal nyugodtabbak voltak, de még produktívabbak is.

A kettő együtt elég jó kombináció!

Észrevétlenül is sportosabbak Kép forrása: prettyfluffy.com

5/5 Észrevétlenül is sportosabbak

Vannak azok a napok, amikor hideg van, esik az eső, és semmi kedvünk kimozdulni otthonról. Egyetlen percre sem.

Na, ez az, amit egy kutya gazdija nem tehet meg, hiszen a kis kedvencet naponta legalább kétszer mindenképpen ki kell vinni sétálni.

Valószínűleg ez lehet az oka annak, hogy ezek az emberek sokkal fittebbek és aktívabbak, mint azok, akiknek nincsenek háziállatai.

Összességében tehát megéri kutyát tartani, hiszen nem csak nyugodtabbak és sportosabbak lesztek, de még az is lehet, hogy így ismeritek meg a Nagy Őt!