Egy igazi férfi 5+1 ismertetőjele: ebben ért egyet minden nő

Kovács Andrea
Írta: ,
Egy igazi férfi 5+1 ismertetőjele: ebben ért egyet minden nő

Kép forrása: unsplash

Nem csak a férfiaknak vannak elvárásaik a nők felé, hanem fordítva is igaz: a nőknek is vannak elvárásaik egy férfi irányában. Komoly elvárások. Bár – gondolom – most sok férfi felszisszen, hogy már megint egy nő akarja a szájukba rágni a ,,tutit”, el kell, hogy mondjam, semmi újdonságot nem fogok leírni, csak amit már mindenki tud... és valóban mindenki tud?

Vannak gesztusok, melyek a tisztelet jelei. Nem elég mondani azt, hogy tisztelem a nőket, életem nőjét. Meg kell tenni dolgokat – és nem megvenni a nőt! A tett által a nő a bizalmába fogadja a férfit, ami egy – valódi, önértékeléssel helyesen bíró – nőnél igen nagy szó.

Tehát, igenis ki kell nyitni a nő előtt az ajtót, haza kell őt kísérni, előzékenynek kell lenni – minden nővel, még azokkal is, akinek nem udvarol a férfi, hiszen így könnyen lebukhat, hogy ez nem tulajdonság, csak színjáték. 
 
A nő folyamatosan teszteli a férfit, esetleg még a kabátot is elutasítja egy hűvös éjszakán, ám az okos férfi nem dől be ennek. A nő szereti, ha néha gondoskodnak róla, valóban odafigyelnek rá, a rezdüléseire, megmentik őt saját magától.
Komolyan veszi a nőt Kép forrása: unsplash

A férfinak igenis el kell ismernie, ha a nő valamiben jobb, mint ő. Ez nem azt jelenti, hogy folyamatosan ajnároznia kell a nőt, hanem egyszerűen csak jogos elismerést jelent.

Ezen felül lehet, hogy a nő mond botorságokat, ám ha női témáról van szó, akkor a férfi is ugyan ilyen könnyen melléfoghat. Férfi sose versengjen a nővel, hiszen az ilyen irányú versengés gyermeki lelkületet feltételez, azaz komolytalan – mindkét fél számára.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!