Lista az Igazi Férfi ismertetőjegyeivel. Egyetértünk?

Király Eszter
Írta: ,
Lista az Igazi Férfi ismertetőjegyeivel. Egyetértünk?

Kép forrása: India Earl Photography

Mitől férfi a férfi a szemünkben? Mi hozza el a kizárólagosság érzését számunkra, amitől aztán végleg lefoglaljuk, kitűzzük rá a zászlónkat, és onnantól ő lesz nekünk a one and only? Nem kompromisszumos megoldásokra gondolok, hanem valódi, tudatos és tudattalan égszakadás-földindulásérzésekre, amikor nap, mint nap büszkén legeltetjük a szemünket a férfiemberen, és boldogok vagyunk, hogy megszelídítettük magunknak.

Számos férfi gondolja – tévesen –, hogy a férfiasság fogalma egyenlő a szexuális teljesítőképességgel. Pedig nem szabadna abban a kényszerképzetben élniük, hogy kizárólag a nemzőképesség, vagy a méret adja meg a férfiasság kiváló karakterisztikus jegyeit. A nő emocionális lény, ebből kifolyólag hosszú távon képtelen egy olyan kapcsolat kialakítására, ahol semmilyen „lelki táplálékban” nem részesül, a lelki szimbiózisnak, a végzetes összefonódásnak nálunk elengedhetetlen szerepe van. Becéző és biztató szavakra van szükségünk, és a „másik felem”, a „jobbik felem” megtalálásának érzésére, a megszokottság, az édes rutin, az ismétlődő, biztonságot nyújtó mindennapok körülölelő komfortérzetére.

Milyen személyiségjegyek teszik a férfit férfivá? Legyen bátor, határozott, magabiztos, erős, szenvedélyes, udvarias és figyelmes. Legyenek céljai, és legyen elegendő ambíciója azokat megvalósítani. Legyünk mi a vonzalmának kizárólagos tárgyai. Tudja, mit jelent biztonságosan kötődni egyetlen emberhez. Ne akarjon bármilyen konfliktushelyzet esetén új vizekre evezni, éhségét, szomját ne csillapítsa máshol. Legyen harmonikus, szeretetre és szenvedélyre épülő megingathatatlan szerelemvárunk. Legyünk mi ketten a szerelempiramis legtetején. Az igazi férfit nem lehet soha igazán, százszázalékosan megszelídíteni. A nő szereti azt az egy százalék vibráló bizonytalanságot, ahogyan a férfit is izgalommal tölti el a női titokzatosság. A férfi képes az állandó és biztonságos otthon megteremtésére, végső küldetését a családjáért való tudatos felelősségvállalásban találja meg. Mi a különbség az állatbőrt viselő, reggel vadászni induló férfi, és a mai verzió között? Semmi. Ha akarjuk, ha nem, és küzdhetnek a feministák bármely hatékonyan, a nemi szerepek fikarcnyit sem változnak a történelmi korokon át. A büszke, és önálló egyedülálló nők, ütvefúróval a kezükben is egyszer leteszik a fegyvert, végül megadják magukat a Férfinak, és hálásan hagyják, hogy a teremtés koronája átvállalja a feladatok férfias részét, és kivegye a kezükből a cseppet sem odaillő dolgokat. Az igazi férfi hitelességét a szeretteiért vállalt mindennemű kockázat adja. A megteremtett családi fészek nyújtotta biztonságos érzelmi háttér nélkül, minden férfi csak félkarú óriás.

Vagyaim.hu

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?