A nők többsége az idősebb pasikra bukik, méghozzá emiatt

Szirák Viki
Írta: ,
A nők többsége az idősebb pasikra bukik, méghozzá emiatt

Kép forrása: unsplash

Észrevetted már, hogy a nők jelentős többsége az idősebb férfiakhoz vonzódik? Sőt, te magad is ebbe a táborba tartozol? Akkor valószínűleg foglalkoztatott már a kérdés, hogy ez mégis miért van így. Szakértők szerint igazából több oka is lehet ennek, és úgy gondolják, leginkább az alábbi 5 dolog miatt vonzódnak a nők az idősebb pasikhoz!

Köztudott tény, hogy a nők korábban érnek, mint a férfiak.

Ezért van az, hogy egy 16 éves tinédzser lány sokkal érettebben tud gondolkodni, mint egy ugyanennyi idős fiú – legalábbis az esetek többségében, hiszen kivételek mindig voltak, és lesznek is.

Ez egyáltalán nincs kőbe vésve!

De sok esetben a nők azt látják, hogy a koruk beli férfiak még mindig gyerekesebben gondolkodnak, nem igazán nyitottak az elköteleződésre, míg egy idősebb férfivel több közös vonást is felfedeznek egymásban.

Emiatt megbízhatóbbnak látják őket, és úgy vélik, velük biztosabb lenne családot, közös jövőt tervezni.

Mivel többet éltek, így érthető, hogy több tapasztalatot is gyűjtöttek fiatalabb társaiknál.

Amikor azt látod, hogy egy férfivel nem csak jól elbeszélgetsz, de tanácsokat tud adni, mert már járt hasonló helyzetben, úgy sokkal nagyobb biztonságban érezheted magad a kapcsolatotokban.

Nagyobb támasznak tűnik, és nem érzed azt, hogy neked kell egyedül megoldanod a gondjaidat (sőt, sok esetben a közös problémáitokat).

Így már önmagában a tény, hogy a másik félnek több élettapasztalata van, jó pontnak számít.