7 idézet, amit kötelező elolvasnod egy szakítás után

7 idézet, amit kötelező elolvasnod egy szakítás után

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 7 idézet, amit kötelező elolvasnod egy szakítás után

Egy falat sem megy le a torkodon, egész nap csak feküdnél, és még arra sincs erőd, hogy kimozdulj otthonról. A szakítás legalább annyira megterheli a szervezetedet, mint egy csúnya betegség, és még 100%-os gyógyír sem létezik rá. Ha nemrég ért véget a kapcsolatod és úgy érzed, ez a szörnyű időszak sosem múlik el, olvasd végig ezt a 7 idézetet, és máris fényesebbnek látod majd az elkövetkező hónapokat. 

Lépj tovább!

Nem létezik olyan dolog az univerzumban, ami megállíthatna attól, hogy továbblépj és újrakezdd az életed. – Guy Finley

Nem bizony! Nincs olyan férfi, aki néhány szép emlékkel képes lenne egy olyan erős, magabiztos nőt visszatartani, mint amilyen te vagy. Még ha folyamatosan úgy is érzed, hogy visszafelé haladsz, ez közel sincs így.

Fogj egy naplót, és fejezd be minden este az alábbi mondatot: „Már x napja, hogy szakítottunk, én pedig úgy érzem magam…” Hidd el, amikor egy hónappal később visszaolvasod a legelejétől, máris látni fogod, mekkora változáson mentél keresztül, mindössze 30 nap alatt.

Engedd el a múltat

Elengedni valakit azt jelenti, hogy ráébredtél: néhány ember része a múltadnak, de nem része a jövődnek. – Steve Maraboli

Olyan ez, mint a régi általános iskolás barátok, akik lassan eltűntek az életedből. Fontosak voltak számodra, számtalan közös emléketek van, mégis, néhányan egyszerűen csak más úton indultak el, mint te.

Kihatással voltak arra a személyre, aki végül lett belőled – pont, mint az exed. Nem baj, hogy csak egyetlen fejezet volt az életedben, hiszen még nagyon sok oldal van hátra életed könyvéből. Úgyhogy ragadj tollat, és írd meg úgy, hogy aztán mindenki ilyen történetre vágyjon!

Rád is vár valaki

Tudom, hogy van madár, amely nem bírja a kalitkát. Túl ékes a tolla. És amikor elrepül, végül örülsz, hiszen bűn volt bezárva tartani. Mégis, minden szürke és unalmas marad utána. – Stephen King

Csakhogy egy dolgot tudnod kell; valahol a világon létezik egy férfi, aki számára te pontosan annyit jelentesz, mint neked az exed. És ugyan miért pazarolnád az idődet valakire, akit „kalitkában kellett tartanod”, hogy véletlenül se repüljön el tőled, miközben valaki mással a csillagokig repülhetnél?

Persze nem szabad egyik pillanatról a másikra egy új románcba ugrani; mindenképpen emlékezz arra, hogy amíg nem érzed jól magad szingliként, kizárt, hogy egy párkapcsolatban boldogabb legyél.

Idő, magaddal

Néha a párkapcsolatokban bezárul az ajtó, de nem azért, mert elbuktunk, hanem mert valami nálunk sokkal nagyobb úgy döntött, hogy nem illik bele tovább az életünkbe. Úgyhogy zárd be az ajtót, sírd ki magad, fordulj meg és keresd az új ajtót, ami kinyílt. Ez egy jel, hogy már nem vagy ugyanaz az ember, és ideje megtalálnod önmagad. – Lee Goff

Tudod, mi az egyik legjobb része a szakításnak? Végre olyan dolgokat csinálhatsz, amire a kapcsolatod alatt nem volt lehetőséged!

Bármit, amit régebben imádtál, de a párod mellett nem jutott rá elég időd, vagy egyszerűen csak megfeledkeztél róla. Akár kereshetsz egy hobbit, próbálj ki egy új frizurát, és mutasd meg az exednek, hogy nélküle is legalább olyan jól – sőt, ezerszer jobban – érzed magad.

Mi lesz, ha?

Továbblépni olyan egyszerűnek hangzik, pedig valójában ez sosem egyetlen elhatározást jelent. Folyamatosan próbálod elengedni a múltat, míg végül egy nap tényleg sikerülni fog. – Eleanor Brownn

Biztosan te is ismered azt az érzést, amikor a szakítás után egy reggel felkelsz, és eldöntöd, hogy mától egyetlen könnycseppet sem pazarolsz a volt barátodra. Majd néhány óra múlva, amikor az összes figyelemelterelő technikát bevetetted, azon kapod magad, hogy a gondolataid újra visszatérnek hozzá.

Ilyenkor az egyik legjobb ötlet, ha olvasol egy hasonló témájú könyvet; Lionel Shriver – Születésnap után című története például két univerzumban játszódik, és épp azt meséli el, mi történik a főszereplő életében, ha megmarad egy rossz kapcsolatban, és mi vár rá, ha kilép belőle.

Meríts erőt a múltból…

Mindig úgy érzed, hogy csak egyetlen embert tudsz szeretni a világon. De aztán találsz valaki mást, majd pedig őrültségnek fog tűnni, hogy valaha is aggódtál emiatt. – Grace Klinika

Emlékszel még életed első szakítására? Az éjszakákra, amikor folyton vele álmodtál, és az érzésre, hogy biztosan nem találsz még egy olyan embert, akibe bele tudsz szeretni?

Akkor valószínűleg azt is tudod, mennyire butaságnak tűnt ez, amikor megismerted a második férfit, aki rögtön levett a lábadról.

Gondolj csak bele; ha akkor képes voltál továbblépni, és egy másik embert beengedni az életedbe, ugyan miért ne tudnád ezt megtenni a jövőben is?

… és nézz előre!

Ha az égben szeretnél repülni, el kell hagynod a földet. Ha tovább akarsz lépni, el kell engedned a múltat, ami visszatart ebben. – Amit Ray

A nők sokszor képesek megérezni, hogy valami megváltozott a kapcsolatukban; apróságokat, amik másoknak talán fel sem tűnnének.

Ilyenkor eluralkodhat benned az a nyomasztó érzés, amit a stressz és a félelem okoz, míg végül ki nem derül az igazság: a párod számára ez a kapcsolat már régen véget ért.

Ha pedig tényleg így van, miért ragaszkodnál hozzá? Még ha ismét adnátok egy esélyt kettőtöknek, örökké amiatt idegeskednél, hogy mikor áll eléd újra a szakítás ötletével. Biztos, hogy ezt szeretnéd? Ugye, hogy nem!

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!