3 idegesítő párkapcsolati szokás, amiről csak azt hiszed, hogy jót tesz a szerelmeteknek

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A legtöbb párkapcsolati praktikát azért vetjük be, mert bízunk abban, hogy ezzel jót teszünk a szerelmünknek. Azonban akadnak olyan szokások, amikkel csak elméletben sikerül gazdagabbá tenni a párkapcsolatunkat, a valóságban általában inkább hátráltatjuk a közös fejlődést és vitahelyzeteket teremtünk. Nem hiszed? Mutatunk néhány példát erre!

Megpróbálod meglepni egy kis spontán szexszel

A hosszú távú párkapcsolatok egyik legnagyobb problémája, hogy ellaposodik a szexuális élet, unalmas és kiszámítható lesz. A praktikák sora szerencsére végtelen: új fehérnemű, izgalmas helyszínek, szexi kiegészítők, és persze a meglepetés ereje. Nem állítjuk az ellenkezőjét, ezek mindegyike működhet - de csak akkor, ha jó időben és megfelelő élethelyzetben dobod be őket!

A meglepetés szexszel sincsen az égvilágon semmi gond, feltéve, hogy vélhetően nem rohantok sehova, és ideálisak a körülmények - amik viszont ritkán azok.

Tehát, általában csak a filmekben jön be, ha a reggeli készülődés során berontasz a tusoló alá, mert a valóságban szinte biztos, hogy éppen reggel lesz egy fontos megbeszélése, vagy eleve be van osztva minden percre, és bármennyire is szeretné, nem fér bele neki plusz fél óra. Ezzel a szituációval az a gond, hogy ő nem akar megbántani, és azt szeretné, amit te, de sajnos tudja, hogy vannak kötelességei. Te is tudod, és próbálod sértődés nélkül elfogadni, ugyanakkor mégis rosszul fog esni és talán meg is bántódsz. A meglepetés szexnek ebben az esetben csalódás és lehangoltság lesz az eredménye, rosszabb esetben feszültség és veszekedés.

3 idegesítő párkapcsolati szokás, amiről csak azt hiszed, hogy jót tesz a szerelmeteknek

A megoldás tehát az, hogy akkor leped meg, amikor úgy véled, tényleg ráér, kipihent és nem áll a háttérben egyéb zavaró tényező sem, tehát nem most érkezett meg egy félnapos, izzasztó vezetésből.

Megpróbálod megoldani az összes problémáját

Ránk, nőkre jellemző, hogy szeretnénk mindent megoldani és orvosolni, de ezt a férfiak nem biztos, hogy szeretnék. Egész pontosan arról van szó, hogy gyűlölik, ha nem lehetnek egy párkapcsolatban férfiak, vagy utólagosan kell a hibákat kijavítaniuk, mert nem szóltunk előre.

Sok nő úgy érzi, hogy muszáj minden szinten megfelelnie, de attól, hogy valamire te is képes vagy, még nem kell feltétlenül magadra vállalnod, hiszen ez az ő feladata. Bízz benne, hogy képes rá! 

Van, amikor muszáj, és akkor meg is fogod tudni oldani - például ha a szerelmed elutazott egy hétre, akkor kénytelen leszel te dugulást hárítani, vagy szerelőt hívni helyette.

Egyébként jobban jársz, ha csak egyszerűen meghallgatod. Sokszor egy beszélgetés elég ahhoz, hogy egy pasi rájöjjön a megoldásra, vagy tudatosítsa magában a feladatait. Nincs olyan férfi a világon, aki szeretné, ha irányítanák és megmondanák neki, mit hogyan vigyen véghez. Bízz benne és hagyd neki a megoldás kulcsát, ettől fejlődik az önbizalma és te is újra és újra fel tudsz nézni majd rá!

Megpróbálod mindig éreztetni vele, mennyire fontos

3 idegesítő párkapcsolati szokás, amiről csak azt hiszed, hogy jót tesz a szerelmeteknek

Ez megint egy olyan praktika, amit sokszor hallhatsz, és tény, hogy érdemes rá időt és energiát szánni, de nem szabad túlzásba esni vele. Természetesen utóbbi esetén éppen az ellenkezőjét éred el a célodnak. Gondolj csak bele! Ha te lennél az, aki állandóan ajándékokat kap, szerelmes sorokat a zuhanykabinra írva, álló nap dicsőítő üzeneteket a telefonjára, akkor idővel besokallnál.

Nem vennéd a törődés jelének azt sem, ha a csajos estéden folyton a telefonodon kellene pötyögnöd a válaszüzeneteket, vagy éppen reagálnod az időközben kapott, vicces képekre és videókra.

Nem arról van szó, hogy sosem írhatsz üzenetet, ha éppen dolgozik, vagy a haverjaival van, és szó sincs arról, hogy ne lephetnéd meg egy spontán ajándékkal! A lényeg, hogy ezek ne legyenek mindennaposak, mert egyesek számára így már zavaróvá válnak és előbb-utóbb elértéktelenednek. Számodra is teljesen más jelentősége van akkor a „szeretlek” szónak, ha azt nem napi rendszerességgel hallod, már-már úgy ismételgetve, mint egy hagyományos elköszönést. Hidd el, hogy a férfiak többsége nem őrölten érzelmes és kifejezetten tehernek éli meg, ha a partnere túlzottan szentimentális. Bár a férfiaknak is kell a megerősítés, az érzelmi stabilitás, ők sokkal inkább tettekben, semmint vallomásokban és a másik állandó szóval tartásában találják meg a számításaikat.

Képek forrása: oneinchpunch/Depositphotos.comDmyrto_Z/Depositphotos.com

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019