Idegesítő férfimondatok, amiket egyik nő sem akar hallani

Jankovics Anna
Írta: ,
Idegesítő férfimondatok, amiket egyik nő sem akar hallani

A férfi nő játszma egyidős az emberiséggel. Nincs is ezzel semmi gond, amíg van elég humorérzékünk saját magunkhoz, urunkhoz és az élethez. A probléma ott kezdődik, amikor egy végtelen történet indul meg, áthatja mindennapjainkat, és megkeseríti azt. Ékes példája ennek a film, A rózsák háborúja, melynek végén a férfi és a nő is belepusztul a játszmába – természetesen a filmet mi, nézők, végignevetjük. Felvetődik a kérdés: saját életünk játszmáit is ilyen humorosnak tartjuk? Nem, mert nem látjuk kívülről magunkat, nincs szövegkönyv, amiből hatékonyan replikázhatnánk, és a férfiak fizikuma erősebb a való életben…

Anyukám vagy exem ezt másképp főzte; már megint ezt főzted?

Mindenkinek az életében volt már olyan, hogy dögfáradtan improvizált valamit a konyhában vagy nem volt ideje bonyolultabb ételt megfőzni. Nos… a lényeg a higgadt mosoly, a hidegvér, és a metakommunikáció.

Szócsatába felesleges bonyolódni, az könnyen pofont eredményezhet.

Nemes egyszerűséggel, szó nélkül, mosolyogva(!) fel kell állni, és a férfi fejére kell borítani a tányér tartalmát – én már megtettem.

Az igaz, hogy sok takarítással jár, ám a hatás, az arckifejezés felülmúlhatatlan. Figyelem! Forró ételt tilos a másik emberre önteni!

Némaság

A legnehezebb azt elviselni – amikor mi felzaklatva a problémáinkat soroljuk – hogy a férfi hallgat, mintha ott sem lenne.

Bennünk gyűlik a feszültség, a probléma megoldása pedig egyre távolodik, minden szóval.

Az elfojtás nem túl jó megoldás, mert az később okoz gondot, ahogy az sem jó, ha végigvisszük a dolgot, és kirobban a háború.

Ilyenkor segíthet egy pár perces meditáció – pl.: 101 pozitív állítás. Sokat segíthet a jó női humorérzék, és az, ha felfogjuk, ez egy játszma, ami csak azért működik így, mert kiszámíthatóak vagyunk.

Tegyél olyan dolgot, ami kizökkenti szerepéből uradat, így el fogod érni, hogy figyeljen rád.

Vagyaim.hu Black Friday

Fókuszban

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni

Az 5 legfinomabb tejes kávé recept, amiért minden nő odavan

Megéri hibrid autóval járni (?)