Ez a férfiszokás idegesíti legjobban a nőket

Zabolai Margit
Írta: ,
Ez a férfiszokás idegesíti legjobban a nőket

Bárki bármit is mond, senki nem lesz semmilyen pusztán attól a biológiai ténytől, hogy ilyen vagy olyan testbe születik. A kultúra viszont, amiben élünk, és amiből megtanuljuk, hogy hogyan kell viselkednie egy nőnek vagy férfinak, felruházhat minket egy s mással. És nem mindig a legszimpatikusabb vonásokat dobja a gép.

A hős, segítő férfiak

Egy férfi ahol tud, segít, egy férfi mindig naprakész, egy férfinak képben kell lennie az aktuális kérdésekben, és persze igazi technikai zseniként kell helyt állnia, mikor papírt kell cserélni az irodai fénymásolóban.

Most tekintsünk el attól, hogy már eleve problémás, ha valakinek születésénél fogva leosztanak egy szerepet, és nézzük, mi lett a nagy segítőkészségből: megszületett a mansplaining, a szokás, aminek a nevét lehet, hogy nem hallottad még, de a nyakunkat tesszük rá, hogy találkoztál már vele.

A kifejezés az angol man (férfi) és explaining (magyarázni, megmagyarázni) szavakból jön, és pontosan az, aminek hangzik. Amikor egy férfi elkezd valami teljesen nyilvánvaló dolgot megmagyarázni, mert feltételezi, hogy nőként nem tudod. És mielőtt valaki kommentben elkezdené megmagyarázni, hogy nem minden férfi ilyen, gyorsan hozzátesszük, hogy még szerencse, és hogy igen, tudjuk. De éppen elegen vannak ahhoz, hogy mindannyiunknak kijusson az élményből.

Vagyaim.hu Black Friday

Fókuszban

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton

Csak olyat ajándékozz, amit magadra is kennél! 7 fantasztikus növényi alapú kozmetikum karácsonyra

Tündököljön otthonod is a legjobb formájában!