Hová tűntek a mai férfiak? Tinderkirályok és Facebookhercegek mindenhol

Király Eszter
Írta: ,

Hol vannak a mai férfiak? A Tinderen, Viberen, Facebookon, Twitteren, erotikától fülledt chatszobákban, vagy bármilyen más virtuális, felnőtt kalandparkban. De ott vannak az utcán is, és „szépen”, artikulálva, elmondják, mit csinálnának velünk és hol. Mielőtt a vezetéknevünkre kérdezne, már egyértelmű, szexre utaló üzeneteket pötyögtetnek az érintőképernyőn és azt javasolják „fussunk össze valamikor”, mert gyávák, érzelmileg éretlenek, lélekben pedig infantilisek ahhoz, hogy egy rendes randevút kérjenek.

Aki az analóg világban szocializálódott és telefirkált telefonfülkék szétszaggatott telefonkönyveiből próbálta kibogarászni a kedves telefonszámát és lakcímét, az mai digitalizált világban csak kapkodja a fejét, és talán örökre az igazit kereső időutazó marad.

Más lett a viszony az elköteleződéshez, a randevúzáshoz, és a szakításhoz is. Ma gyanakvók vagyunk, mert senki nem akarja kiszolgáltatni magát. Nem akarja kifordítani a lelkét, nem akar idő előtt taposás nyomokat szerezni a szívén, nem akar szenvedni, elengedni, a gyászfolyamat fázisain végigtántorogni. Ma a tudatos párválasztás dívik, vagyis nyitott szemmel járunk, nem engedjük be az életünkbe a szerelmet csak úgy, hiába kopogtat, dörömböl az ajtón, hiába szaggatja lelkünk ablakait, lakat a szívünkön. Miért? Mert jól megnézzük, megvizsgáljuk az illetőt. Mit tud nyújtani számomra? Javul az életminőségem? Manapság egy randi kísértetiesen hasonlatos egy szociológiai felméréshez. Hol élsz? Mid van? Mit birtokolsz? Van gyereked? De azért az exed fizet, ugye? Nem azért kérdezem, de érted. Én nem igazán vállalok be gyereket. Saját lakás, vagy csak bérled? Autód van?

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019