Honnantól nyomulás a kezdeményezés? A női csábítás modern szabályai

Írta: ,

Manapság már egyáltalán nem állja meg a helyét az a nézet, miszerint csak a férfiak kezdeményezhetnek. Míg korábban elfogadhatatlan volt, hogy egy nő kimutassa vonzalmát a kiszemeltje felé, ma már néha az is előfordul, hogy egyesek átesnek a ló túloldalára, és visszafogott kezdeményezés helyett nyomulni kezdenek. De hogyan találhatod meg az arany középutat?

A flörtölés művészete

1/5 A flörtölés művészete

A cél természetesen úgy meghódítani a másik felet, hogy azt higgye, valójában ő volt az, aki kiszemelt és becserkészett téged.

Na, ez igazi művészet, és persze nagyban függ a helyzettől is a dolog sikeressége. (Nyilván nehéz úgy felkelteni valakinek az érdeklődését – ráadásul feltűnés nélkül –, hogy hetente egyszer látod a villamoson fél percig.)

Azt javasoljuk, hogy első körben próbálkozz a jól bevált testbeszédeddel, a bájos mosolyoddal, hiszen ezek ösztönösen, tudat alatt hatnak, és szerencsére egyetlen szót sem kell mondanod ahhoz, hogy kifejezd általuk a szimpátiádat.

Írásban kezdeményezni

2/5 Írásban kezdeményezni

Köszönhetően annak, hogy mostanság szinte mindenki elérhető online, jóval könnyebb az ismerkedés, és a személyes lebőgés esélye is minimálisra csökkent. Ennek megvan a maga előnye, de talán benned is felmerült már, mennyire számít nyomulásnak, ha így kezdeményezel.

Nos, ha másként nem működik a dolog, megpróbálkozhatsz ezzel is, de fontos, hogy levelet írj, ne pedig bökdöss, jelölgess, vagy lájkolgass...

Ez azért fontos, mert ha utóbbiakkal kezded a sort, és nem érkezik válasz, akkor tanácstalan leszel, és ha nagyon tetszik a pasi, úgyis írni fogsz neki...

Ez viszont már átcsaphat nyomulásba, hiszen nem tudhatod, hogy nem vette észre, vagy nem akarta észrevenni a korábbi kezdeményezéseidet.

Hagyj időt neki Kép forrása: herinterest.com

3/5 Hagyj időt neki

Te talán már hónapok óta arra vársz, hogy végre szóba elegyedjetek, de őt lehet, hogy túlságosan is hirtelen érte a kezdeményezésed – legyen az bármennyire feltűnésmentes.

Fontos, hogy ne kezdd el üzenetekkel, kérdésekkel bombázni, függetlenül attól, hogy személyesen vagy online érintkeztek. Nem muszáj fél percen belül minden üzenetére válaszolnod (főleg akkor nem, ha ő maga sem kapkod túlságosan),  de nem szükséges az sem, hogy mindenáron az elérhetetlent játszd, mert azzal teljesen elbizonytalaníthatod.

Olvass a sorok között! Ha ő végig tárgyilagos, udvarias, de nem éppen kezdeményező, akkor inkább fújj visszavonulót, mert a második kezdeményezés már mindenképpen nyomulásnak számít.

Túlzásba vitt flörtölés? Kép forrása: tumblr, brittanickel

4/5 Túlzásba vitt flörtölés?

Ha már ismeritek egymást és jóban is vagytok, úgy érezheted, lassan ideje lenne továbblépnetek. De mi a helyzet akkor, ha úgy tűnik, ő is benne van a játékban, ám mégsem kezdeményez?

Nos, ilyenkor jönnek az „övön aluli” praktikák a nők részéről, avagy a kétértelmű megjegyzések. Ezekkel jelezheted felé, hogy nem csak haverként tekintesz rá, ugyanakkor veszélyes is lehet, hiszen azt sugallhatod, hogy csak „arra” vágysz.

Néha egy kis lányos zavar sokkal vonzóbb, mint a túlzásba vitt szexuális önbizalom.

Nyomulás, ha elhívod randizni? Kép forrása: bloglovin.com

5/5 Nyomulás, ha elhívod randizni?

Ez már elég konkrét célzás arra, hogy te többet szeretnél a barátságnál, de így kétségtelenül elveszed azt az izgalmat, amit a férfiak számára a „vadászat” jelent.

Mindenesetre ebben sincsen aranyérvényű tanács. Egyesek úgy vélik, ez is csak egy buta általánosítás, és a nőknek éppúgy joguk van nyitni a férfiak felé, mint fordítva. Ráadásul néhány férfi tényleg nem azért nem kezdeményez, mert nem tetszik neki a másik, hanem mert nincs önbizalma, túlságosan is félénk, és egyébként is jobban szereti, ha irányítják.

Nos, ilyen esetekben működhet a randizásra való invitálás, de egy tipikus rosszfiút, vagy olyasvalakit, aki imád irányítani, képtelenség megfogni ezzel a módszerrel.