Mit jelent, ha a párod hónapok után sem mondja azt, hogy szeret?

Szirák Viki
Írta: ,
Mit jelent, ha a párod hónapok után sem mondja azt, hogy szeret?

Kép forrása: nd3000/depositphotos.com

Egy párkapcsolatban hatalmas jelentősséggel bír az, amikor először mondjátok egymásnak a pároddal, hogy „szeretlek". De mi van akkor, ha már hónapok óta együtt vagytok, és ez a szó mégsem hangzott el? Vagy rosszabb: te már mondtad, ő pedig csak kedvesen mosolygott, vagy úgy tett, mintha nem történt volna semmi. Most eláruljuk, mi ennek az oka, és mire utal ez a fajta viselkedés!

Először is le kell szögeznünk, hogy nincs két ugyanolyan párkapcsolat. Mindegy, hogy kivel vagy együtt, a dinamika egészen más lesz, így nem is feltétlenül ugyanolyan iramban történnek majd köztetek a dolgok. Lehet, hogy a korábbi kapcsolataidban a férfiak hamar kimondták, hogy szeretnek téged, így pedig érthetően zavar, hogy a jelenlegi párod hónapok után sem jutott el erre a pontra.

Szakértők szerint sokat számít ebben az, hogy mennyi időt töltötök együtt.

Például meglehet, hogy már együtt vagytok közel fél éve, de a sűrű időbeosztásotok miatt hetente két napnál többet csak nagyon ritkán tudtok találkozni. Érthető, hogy ilyenkor lassabban haladtok előre, mint azok, akik szinte minden nap összefutnak egy kicsit! De valójában, ami sokat számít, hogy a férfi mennyire szeret nyíltan beszélni az érzéseiről.

Könnyen lehet, hogy a párod zárkózottabb típus, aki nem szeretne sebezhetővé válni (talán korábbi csalódások miatt), és emiatt az érzéseit is könnyebb számára tettekkel kimutatnia. Egy ölelés, egy csók kevésbé olyan nehéz, mint elmondani szavakkal, hogy milyen sokat jelentesz neki. Ilyen esetben pedig meglehet, hogy nem szívesen mondja ki a bűvös szót elsőként.

Mire utal, ha a párod hónapok után sem mondja azt, hogy szeret?

De szintén nem ritka, hogy a srác azért nem meri kimondani a bűvös szeretleket, mert attól fél, te nem viszonoznád az érzéseit. Hiába vagy te tisztában a saját érzéseiddel, előfordulhat, hogy te sem mutatod ki őket eléggé – még ha azt is gondolod, igen. Ha kettőtök közül inkább ő tervezi meg a közös programokat, kedveskedik neked virággal vagy édességgel, akkor lehet, hogy ez bújik meg a háttérben. Amennyiben te vagy a zárkózottabb, próbálj meg kicsit nyitottabban állni hozzá, gyakrabban megölelni, hogy bátrabb legyen.

Ha te már kimondtad

De mi van akkor, ha te már kimondtad neki, ő pedig nem viszonozta? Nem csoda, ha egy ilyen szituációban bizonytalanná válsz, kínosan érzed magad, sőt, még az is megfordul a fejedben, hogy talán nem is szeret téged. Mielőtt azonban a legrosszabbra készülnél fel lélekben, jó, ha tudod, hogy nem csak ez állhat a háttérben.

Sokszor a férfiak számára az első „szeretlek” arra utal, hogy a kapcsolat komolyabbra fordult. Arra, hogy újabb elvárásoknak kell megfelelni, amelyek ezzel együtt járnak.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!