Hogyan változik a kapcsolatotok az összeköltözés után?

Írta: ,

Az összeköltözés minden kapcsolatban egy óriási mérföldkő, akkor is, ha minden simán megy és olyankor is, ha egy kicsit döcögősebb az út. Sokan mondják, hogy szintet lép ilyenkor a kapcsolat, hiszen már nem csak a legjobb pillanataitokat osztjátok meg egymással, de szinte az egész életeteket is. Lássuk, melyek azok a sarokpontok, amelyek mentén megváltozik a kapcsolatotok, miután összeköltöztetek.

1/6 Randi problémák

Ha összeköltözöl a pároddal, akkor még nehezebb lesz összehozni a randikat, pedig ez az egyik módja annak, hogy megtartsátok a romantikát a kapcsolatotokban.

Plusz erőfeszítést kell tenni ugyanis azért, hogy ne a szokásos esti programot válasszátok, hanem kimozduljatok és legalább egy hónapban egyszer elmenjetek egy klasszikus randira, ahol nem az a fő téma, hogy milyen a munka és másnap mit kellene bevásárolni a boltban.

Tipp: Ha megszabjátok, hogy minden hónap első szerdája randinap, akkor lehet, hogy könnyebben be tudjátok majd tartani és még ha egyszer is jön csak össze egy hónapban, ez az egy alkalom legalább biztosan csak a tiétek lesz.

Ha valami közbejön, akkor minél előbb pótoljátok be, és ne felejtsétek el, hogy milyen fontosak a közösen eltöltött pillanatok.

2/6 Nem mindig te irányítasz

Minden kapcsolat más, azaz nem lehet azzal kapcsolatban általánosítani, hogy ki miben dönt, kinek a szava az utolsó egy kérdésben vagy ki a felelős egyes feladatok elvégzéséért. Jó esetben ez megoszlik a két fél között egy kapcsolatban, azaz vannak dolgok, amikről te döntesz és van, amiben szívesen átadod a stafétát a párodnak.

Amikor összeköltözöl valakivel, akkor számolnod kell azzal, hogy nem fog minden a megszokott módon zajlani, néha előfordulhatnak olyan esetek, amikor nem tudod kontrollálni az eseményeket.

Átjönnek a szülei, pedig te egy romantikus estét szerveztél? Olyan bútorai vannak, amik neked egyáltalán nem tetszenek vagy egyszerűen csak tovább kellett dolgoznotok és ez keresztbehúzta a számításaitokat? Ilyenek korábban is előfordultak, egy-egy ilyen belefér, nem dől össze a világ. A lényeg, hogy konszenzusra jussatok és ha valamiben nem értetek egyet, azt beszéljétek meg.

3/6 Befolyásoljátok egymás hangulatát

Ha sok időt töltöttetek együtt, akkor valószínűleg eddig is igaz volt, hogy nagy hatással voltatok egymásra, azaz akár a másik hangulatát is tudtátok befolyásolni, akár pozitív, akár negatív irányba. Amikor folyamatosan együtt vagy valakivel és együtt keltek, együtt fekszetek, akkor elkerülhetetlen, hogy nagy hatással vagytok egymásra.

Előfordul, hogy épp rosszul aludtál és nyűgös vagy, a párod pedig csak kedveskedni próbál, de te mégis összeveszel vele, vagy ha ő későn ér haza a munkából és az első adandó alkalommal beléd köt, akkor veszekedésbe torkollik a dolog.

Együtt éltek, sokkal nehezebb elkerülni egymást, sőt szinte lehetetlen. A titok az alkalmazkodás, hiszen napról-napra jobban megismeritek egymást, csiszolódtok és egymásra hangolódtok. Senki sem mondta, hogy egyszerű lesz, de csak ez az egy módja van.

4/6 Több a konfliktus

Ha olaszos mentalitás jellemez titeket, akkor lehet, hogy már az összeköltözés előtt is voltak viharosabb veszekedéseitek, nem tudunk megnyugtatni, ez valószínűleg az összeköltözéssel sem fog csak úgy egyszerűen elillanni.

A költözés alapvetően is egy elég stresszes időszak, amikor pedig egy fedél alatt laktok, sokkal nehezebb kerülni a másikat csak azért, hogy ne legyen vita.

Nem hagyhatod csak úgy ott egy beszélgetés közepén vagy nem mondhatod, hogy vigyen haza, hiszen együtt laktok.

Tipp: Szabjátok meg a határvonalakat és adjatok teret a másiknak. Ha tudod, hogy neked idő és tér kell egy konfliktus után, akkor ezt tudasd a pároddal, és te is figyelj az ő jelzéseire. Így gördülékenyebb és harmonikusabb lehet az együttélés és biztosan nem fogtok egymás agyára menni!

5/6 Kiderül, hogy valójában összeilletek-e

Amikor randizgatsz valakivel, akkor már lehet sejteni, hogy összeilletek-e vagy sem, működik-e a kémia vagy jól kijöttök-e, de valójában akkor válik izgalmassá a dolog, ha össze is költöztök.

Ez ugyanis a puding próbája, a hétköznapok során derül ki, hogy el tudod-e viselni azokat az apró zavaró tulajdonságokat, amiket eleinte lehet, hogy észre sem vettél, és vajon a pozitívumok kellőképpen ellensúlyozni tudják-e a másik oldalt.

Lehet, hogy idegesít, hogy soha nem mosogat el vagy nem pakol el maga után, de cserébe mindig bevásárol és leviszi a szemetet. Értékeld az apróságokat és ne csak a rosszat lásd meg, azt is vedd észre, ha kedveskedni próbál, hosszútávon ugyanis ez a nyerő stratégia!

6/6 Mindig ott van

Annak, hogy a másik mindig ott van, több oldalát is érdemes megvizsgálni. Praktikus, ha már az elején tisztázzátok a játékszabályokat, hogy senkit ne érjenek kellemetlen meglepetések.

Ha például te szeretsz egyedül lenni néha, akkor beszéljetek róla, hiszen egy együttélés során is fontos, hogy teret adj a másiknak – ami sok esetben, főleg egy kis lakásban igazi kihívás lehet.

A másik probléma az lehet, ha hirtelen egyedül maradsz. Annyira megszoktad már, hogy ott van a párod és sosem vagy egyedül, hogy ha véletlenül valami miatt mégis így alakul, akkor előfordulhat, hogy azt sem tudod, hogy hirtelen mihez kezdj.

Tipp: Fontos, hogy ne veszítsd el az egyéniséged és önmagad a kapcsolatban, hiszen szerelem ide vagy oda, saját magadnak te legyél a legfontosabb!