Hogyan kezeld, ha többet keresel, mint a pasid?

Írta: ,

2016-ban már nem is kellene, hogy téma legyen, mégis az: a párkapcsolatokra rettentően rányomja a bélyegét, ha nem a férfi a kenyérkereső, és sok esetben ez az oka annak, ha zátonyra futnak a szerelmek. Olvasóinkat kértük meg, meséljék el a tapasztalataikat erről, hogy segítséget nyújthassanak, ha te is hasonló helyzetben vagy.

Zsuzsi (31), marketinges Kép forrása: thedesignfiles.net

1/5 Zsuzsi (31), marketinges

„Amikor összejöttem a férjemmel, még nagyjából egyforma fizetéssel rendelkeztünk, de a következő 3 évben nekem nagyon beindult a karrierem, kétszer léptettek elő, ennyiszer kaptam fizetésemelést is, és mindig kapok év végi bónuszt is.

Ezért, mivel nem szorultunk rá, hogy a párom is szétdolgozza magát, ő volt otthon a gyerekkel, amíg pici volt, és most is csak 6 órában dolgozik. Engem ez egyáltalán nem zavar, és őt sem, mert megtanultuk kezelni, ő pedig más dolgokban éli ki a férfiasságát.

Szerintem abszolút működőképes ez a felállás.”

Anett (35), ügyvéd Kép forrása: the--one.tumblr.com

2/5 Anett (35), ügyvéd

„A férjemmel egyetlen dolgon szoktunk veszekedni, mégpedig azon, hogy én keresem a több pénzt. Ami ebben igazán furcsa az az, hogy ez engem zavar jobban, és nem őt. Ugyanis az a problémám a helyzettel, hogy én vagyok egy személyben a családfenntartó, aki heti 50 órát dolgozik néha, és az is, aki ellátja a gyerekeket és a háztartást.

N

agyon szívesen dolgoznék kevesebbet, és lennék olyan nő, akinek a fő feladata a család összetartása, de nem tehetem meg, mert a férjem keresetéből plusz egy kisebb fizetésből nem tudnánk normálisan megélni. De jó lenne, ha legalább a „női dolgokból” kivenné a részét.”

Lili (29), közgazdász Kép forrása: weddingsparrow.com

3/5 Lili (29), közgazdász

„A mai napig az az elfogadott, hogy a férfinek kell lennie a kenyérkeresőnek, a nőnek pedig a háztartás vezetése a feladata.

Nos, nálunk ez nem így működik. Én keresem a több pénzt, de nincs is ezzel bajunk, mert én költök többet, a többit pedig együtt használjuk fel.

A férjem viszont szívesen süt-főz, szóval nem egy tipikus pár vagyunk, de tökéletesen működik a munkamegosztás, és ez a jó kapcsolatunkban!”

Judit (32), gyógyszerész Kép forrása: dustjacket-attic.com

4/5 Judit (32), gyógyszerész

„A férfinak akkor van önbizalma, ha ő viszi haza a többet, ha pedig ez megborul, az rányomja a bélyegét az egész kapcsolatra.

Az én pasimnak például – állítása szerint – semmi baja azzal, hogy nekem magasabb a fizetésem, sőt kifejezetten büszke rám...

Én mégis úgy veszem észre, hogy sok konfliktusunk valójában ebben gyökerezik.

Talán magának sem vallotta még be, hogy ez mennyire zavarja, de remélem meg tudjuk oldani, mert engem őszintén egyáltalán nem érdekel, és bármikor fordulhat a kocka!”

5/5 Betti (34), sales-es

„Akkor lehet kezelni azt, hogy a nő keresi a többet (ahogy nálunk is) van, ha nem hozza fel folyton ezt a dolgot, mondjuk veszekedéseknél, konfliktusoknál.

Amíg külön kasszán vagytok, végül is teljesen mindegy, mert olyankor még úgyis osztozkodtok a kiadásokon, akkor érdekesebb a kérdés, amikor már minden megy a közösbe, együtt vesztek házat, autót, és esetleg érezteted, hogy ezek valójában nem közös tulajdonok, hanem a tiéd.

Akkor működik ez a felállás, ha őszintén elfogadjátok mindketten a helyzetet, és nem éltek vissza vele!”

Neked mi a véleményed a témáról? Írd meg nekünk!