Hogyan kezeld, ha többet keresel, mint a pasid?

Bolla Gitta
Írta: ,
Hogyan kezeld, ha többet keresel, mint a pasid?

2016-ban már nem is kellene, hogy téma legyen, mégis az: a párkapcsolatokra rettentően rányomja a bélyegét, ha nem a férfi a kenyérkereső, és sok esetben ez az oka annak, ha zátonyra futnak a szerelmek. Olvasóinkat kértük meg, meséljék el a tapasztalataikat erről, hogy segítséget nyújthassanak, ha te is hasonló helyzetben vagy.

Zsuzsi (31), marketinges Kép forrása: thedesignfiles.net

„Amikor összejöttem a férjemmel, még nagyjából egyforma fizetéssel rendelkeztünk, de a következő 3 évben nekem nagyon beindult a karrierem, kétszer léptettek elő, ennyiszer kaptam fizetésemelést is, és mindig kapok év végi bónuszt is.

Ezért, mivel nem szorultunk rá, hogy a párom is szétdolgozza magát, ő volt otthon a gyerekkel, amíg pici volt, és most is csak 6 órában dolgozik. Engem ez egyáltalán nem zavar, és őt sem, mert megtanultuk kezelni, ő pedig más dolgokban éli ki a férfiasságát.

Szerintem abszolút működőképes ez a felállás.”

Anett (35), ügyvéd Kép forrása: the--one.tumblr.com

„A férjemmel egyetlen dolgon szoktunk veszekedni, mégpedig azon, hogy én keresem a több pénzt. Ami ebben igazán furcsa az az, hogy ez engem zavar jobban, és nem őt. Ugyanis az a problémám a helyzettel, hogy én vagyok egy személyben a családfenntartó, aki heti 50 órát dolgozik néha, és az is, aki ellátja a gyerekeket és a háztartást.

N

agyon szívesen dolgoznék kevesebbet, és lennék olyan nő, akinek a fő feladata a család összetartása, de nem tehetem meg, mert a férjem keresetéből plusz egy kisebb fizetésből nem tudnánk normálisan megélni. De jó lenne, ha legalább a „női dolgokból” kivenné a részét.”

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján