Hogyan ébresszük fel a tüzet, ha ellaposodott a kapcsolat?

Írta: ,

Olvasóinkat ezen a héten arról kérdeztük meg, vajon mi a legjobb módszer arra az esetre, ha unalmassá, lapossá válik a kapcsolat. Ők pedig megírták nekünk saját, személyes tapasztalataikat a jól bevált tanácsaikkal!

Livi (34), üzletvezető Kép forrása: thestir.cafemom.com

1/5 Livi (34), üzletvezető

„Amikor 4 év után ellaposodott a kapcsolat a párommal – aki már azóta a férjem – nagyon sokat keseregtem. Rengeteget olvastam erről a témáról, és próbáltam minden módszernek utánajárni, ami újra felébresztheti a tüzet.

Nálunk az vált be, hogy felidéztük azt, amilyen a kapcsolatunk a megismerkedésünkkor volt. Eljártunk randizni azokra a helyekre, ahova az elején, megnéztük azokat a filmeket.

Fontos: Ilyenkor jobb külön érkezni, mintha tényleg egy friss kapcsolat lenne! Bármilyen egyszerűnek hangzik, nálunk ez a módszer bevált, és sikerült visszacsempésznünk az elveszett izgalmat.”

Vanda (29), dietetikus Kép forrása: refinery29.com

2/5 Vanda (29), dietetikus

„A klasszikusokat vetettem be, amiket mindenki ismer. (Nem véletlenül ismeri mindenki ezeket a trükköket.)

Esténként szexi fehérneműben vártam a páromat, reggel megleptem egy-két merészebb fogással az ágyban, spontán voltam. Ezzel őt is arra ösztönöztem, hogy próbáljon megújulni.

Azt hiszem, a tűz újraébresztését teljesen egyértelműen a szexualitás oldaláról kell megfogni, és nem a lelkiről.”

Anna (31), tánctanár Kép forrása: http://www.indiaearl.com/

3/5 Anna (31), tánctanár

„Kitűztünk egy randinapot, amikor munka után együtt voltunk, ha törik, ha szakad. Különben elvesztünk volna a mindennapokban!

Volt, hogy azon kaptam magam, hogy már két hete nem töltöttünk együtt minőségi időt. Erre kiváló megoldás ez a randinap, amit azóta is tartunk. Mindegy, hogy sok a meló, vagy fáradtak vagyunk, elmegyünk vacsizni, moziba vagy sétálni, eltesszük a mobilunkat, és utána mindent más színben látunk.

Javaslom mindenkinek, annak is, akinek most minden rendben van a kapcsolatával!”

Lili (33), fogorvos Kép forrása: brittanickel.tumblr.com

4/5 Lili (33), fogorvos

„Amikor összejöttem a párommal, álmomban sem gondoltam volna, hogy velünk is előfordulhat, hogy új lendületre lesz szükségünk. Mi mások vagyunk, mi sokkal jobban szeretjük egymást, mint a többiek. Na persze!

Aztán azt vettük észre, hogy egymás mellett telefonozunk esténként, 2 hónapja nem szexeltünk, és hasonlók.

Amikor erre ráébredtünk, az első az volt, hogy letesszük a mobilokat, amikor hazaérünk. A második pedig, hogy keresünk egy olyan hobbit, amit együtt csinálhatunk, és új élményekre tehetünk szert. Ez a túrázás lett, és nagyon élvezzük. A harmadik pedig, hogy akármilyen cikin hangzik, kitűzünk egy napot a héten, amikor szexelünk, akkor is ha elsőre nincs hangulatunk. Beváltak, esküszöm!”

Viki (28), marketinges Kép forrása: hellofashionblog.com

5/5 Viki (28), marketinges

„Amikor nálunk is eljött a leszálló szakasz a kapcsolatunkban, azt láttam a legjobbnak, hogy leülök a párommal, és megbeszélem a dolgokat. Tipikus férfiként persze ő nem vette az egészet annyira komolyan, szerinte csak az volt a baj, hogy túl fáradtak és stresszesek voltunk a meló miatt.

Szóval nagyjából tizenötször futottam neki különböző formában a lelkizésnek, mert szerintem ez az egy dolog, ami valóban segíthet: egy őszinte beszélgetés, és közös megegyezés a továbbiakról. Ezután új programokkal és utazásokkal dobtuk fel a mindennapjainkat!”

Ha neked is van tipped a témában, írd meg nekünk kommentben!