5 hiba, amit elkövetünk egy kapcsolat elején és könnyen szakításhoz vezethet

Írta: ,

Egy biztató kapcsolat elején hajlamos lehetsz egy kicsit a szebb oldaladat mutatni, több áldozatot hozni a másikért, és elnézni egy-két apróságot, ami egyébként zavar téged. Ez persze teljesen természetes, de ha szeretnéd, hogy ezúttal tényleg minden jól alakuljon kettőtök között, akkor a most következő 5 dolgot inkább ne kövesd el!

1. Ne kerüld el a fontos témákat

A kapcsolatotok nem csak azon áll vagy bukik, hogy a mindennapi dolgokban jól megértitek-e egymást és hasonló-e az életritmusotok, hanem azon is, hogy a fontosabb, hosszabb távú dolgokról hasonlóan gondolkoztok-e. Persze nem azt mondjuk, hogy már az első héten beszéljetek gyerekekről, házasságról, közös lakásról vagy családról, de egy pont után érdemes feszegetni ezeket a témákat is, hogy mindketten tisztán lássátok, hasonló-e a jövőképetek, van-e közös utatok vagy csak pazaroljátok az időt egymással?

via GIPHY

2. Ne színészkedj!

Sok szingli esik abba a hibába, hogy azért szeretne kapcsolatot, mert az kirángatja őt a szomorúságból vagy az egyedüllét sötét bugyraiból. Pedig ha jobban belegondolsz, a szingliség egy szuper állapot, hiszen ilyenkor mindig alkalmad nyílik arra, hogy fejlődj, dolgozz magadon és jobban megismerd, ki is vagy valójában. A kapcsolatodra vonatkoztatva pedig semmi jót nem szül, ha eleve úgy mész bele, hogy csak a kiutat keresed benne. Legyél őszinte magaddal és a másikkal is, és csak akkor vágj bele valamibe, ha úgy érzed, rendet raktál a lelkedben, és újra önmagadat tudod adni.

via GIPHY

3. Ne hagyd, hogy kísértsen a múltad

Mindenkinek van egy csomagja, amit az előző kapcsolataiból hozott, ezt el kell fogadnod. Mindenhol vannak exek, korábbi csalódások vagy csúnya szakítások, amiken túl kell lépni. Ne ess abba a hibába, hogy egyik kapcsolatból a másikba ugrálsz mondván, hogy így könnyebb lesz túlleni az előzőn, hiszen minden kapcsolatot meg kell gyászolni, ezt az időt magadra kell fordítanod. Azonban nem érdemes elherdálni egy potenciálisan szuper lehetőséget csak azért, mert lelkileg még nem vagy felkészülve az újra. Ha mégis megtaláltad Őt, de úgy érzed, hogy neked még kell egy kis idő ahhoz, hogy vele legyél, akkor légy őszinte, és játssz nyílt kártyákkal! 

 

via GIPHY

4. Ne hasonlítgass!

Az előző pontból következik, hogy ha a múltat a múltban hagyod, és tiszta lappal indítasz, akkor a kapcsolatba a hasonlítgatás sem fér bele. Ne az előző kapcsolatodhoz mérd az újat, hiszen ez már egy másik kapcsolat, egy másik ember és teljesen más körülmények. Vigyázz, mert abba a hibába is beleeshetsz, hogy tudat alatt hasonlítgatsz, és csak azt veszed észre, hogy mindig újabb és újabb elvárásaid vannak, így pedig sosem érzed azt, hogy boldog vagy.

via GIPHY

5. Ne görcsölj, csak élvezd!

Az összes tanács közül talán a legfontosabb, hogy miközben odafigyelsz a fentiekre, ne felejtsd el jól érezni magad. Találkozz a barátaiddal, ne hanyagold el az eddigi életed, éld meg a pillanatokat és ne folyton azon agyalj, hogy mi lesz holnap vagy jövőre, hanem éld meg a kapcsolat elejét, azaz az izgalmas rózsaszín ködös napokat. Légy önmagad, fejezd ki az érzéseidet, néha hagyd hátra az elvárásokat és csak élj a pillanatnak!

via GIPHY