Hiába vonzó a bizonytalan férfi, nehéz lesz mellette - Amire számíthatsz tőle

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Vannak nők, akik szívesen randevúznak olyan férfiakkal, akik nem kiemelkedőek az önbizalom terén – vagy azért, mert ők sem dúskálnak a magabiztosságban, vagy éppen azért, mert kíváncsiak rá, mit rejthet egy ilyen férfi személyiségének legmélye. Bármi is legyen a háttérben, amennyire izgalmas és felfedezésre váró egy visszahúzódó férfi egyénisége, annyi buktatója is lehet hosszútávon annak, ha nem hisz magában. Az élet minden területén hátrányos lehet, ha nem tudjuk, mennyit is érünk valójában, de messze nem csak a karrierünket érintheti problémásan az önbizalomhiány – a párkapcsolatainkra egyenesen katasztrofális lehet a hatása.

A bizonytalan férfi már a metakommunikációs jelekből is könnyen felismerhető: zárkózott a testtartása, sűrűn elfordul tőled, tördeli a kezét, jól láthatóan zavarban van, és kerüli a szemkontaktust.

Első ránézésre úgy tűnik, egyáltalán nem is tetszel neki, de időnként mégis elkapsz egy-egy lopott pillantást, félmosolyt, vagy olyan gesztust, amiből úgy érzed, egyszerűen nincs bátorsága megtenni a kezdőlépést. Erre egyébként minden esély meg is van, nagyon valószínű, hogy neked kell majd kezdeményezned, ha tovább szeretnél lépni.

A társalgást illetően, azok az emberek, akik nem hisznek önmagukban, meglehetősen szűkszavúak. Nem igazán nyitnak új témát, félszegek, bátorításra szorulnak. Rendszeresen megesik, hogy bocsánatot kérnek, adott esetben olyasvalamiért is, ami nem az ő hibájuk.

Ilyen helyzetben könnyen válnak dühössé, idegessé, mert nagyon zavarja őket, ha valami nem úgy történik, ahogy eltervezték, ettől kizökkennek és elhatalmasodik rajtuk az önbizalom-hiány. Sokszor nem mondják ki, de szavak nélkül is észrevehető, hogy másokhoz hasonlítgatják magukat, és jellemző módon alábecsülik saját teljesítményüket, külsejüket.

 

A bizonytalan emberek állandóan kételkednek magukban és folyton megkérdőjelezik saját képességeiket.

Ennek következménye az, hogy az építő jellegű kritikákra, javaslatokra sem tudnak megfelelően reagálni, márpedig ez nagyon hátrányos a párkapcsolatotokra nézve, amiknek alapköve kell, hogy legyen a kommunikáció, a kompromisszumkészség.

Akik bizonytalanok, azok folyton személyes támadásnak veszik a másik negatív, de sokszor a semleges véleményét is.

Sőt, nem ritkán a dicséret mögött is iróniát vélnek felfedezni, és ez iszonyúan fárasztó, kínzó tud lenni hosszútávon – mindkét félnek.

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!