Randi igen, házasság nem – Miért kerülik a túl csinos nőket a férfiak?

Marity Mira
Írta: ,

A gyönyörű nők élethosszig tartó célpontok. Olyan „trófeák”, amiket a férfiak zsákba gyűjtenek – és félreértés ne essék, a legtöbb férfi valóban fel akarja szedni őket. Elszórakozni velük egy egyéjszakás kalandban, reprezentálni a vonzerejükkel a céges buliban, vagy villogni a mutatós zsákmánnyal a haverok előtt. De komolyabb kapcsolat, elköteleződés vagy házasság…? Azt már nem, és nyomós okai vannak ennek az elzárkózásnak.

Röviden és velősen arról van szó, hogy a férfiak tartanak a feltűnően attraktív nőktől.

Számtalan kutatás bizonyítja, hogy a jó megjelenésű hölgyeknek sok előnyük származik a szépségükből. Könnyebb a barátkozás és a munkahelyi előmenetel a számukra, és az ellenkező neműeket is gond nélkül vonzzák.

Sajnálatos módon azonban ezek a kiváltságok pont az ellenkező hatást váltják ki, ha hosszú, komoly és tartós kapcsolat kialakítása a cél. A kiugró szépség hátrányt jelent a stabil családi életre vágyó pasiknál.

A férfiak elsősorban vizuális lényeknek számítanak, és főleg a fizikai megjelenésük alapján választják ki a hölgyeket.

A legtöbb heteroszexuális férfi soha nem mondana nemet egy rendkívül szép nőnek. A kutatások szerint azonban ezek a nők nem tekinthetők „feleség alapanyagnak”.

 

Az átlagból messze kimagasló, dekoratív nőket „magas fenntartású” kategóriába sorolják a pasik, akiknek a félelme arra is kiterjed, hogy anyagilag nem tudják megadni a fejedelmi nőnek azt, amire szüksége van.

Sokakban az is megfogalmazódik, hogy észrevétlenek és jellegtelenek maradnak a mindig középpontban lévő hölgy mellett.

A legtöbb férfi egyenesen fél attól, hogy egy gyönyörű nő szembesítse azzal, hogy nem elég jó neki. Feltételezésük szerint az ilyen nők – a logika szerint – hozzájuk hasonló szuper jóképű vagy jómódú fickót keresnek maguk mellé.

A vadító küllemű nők ezért, bár mindig a figyelem központjában állnak, mégsem kapnak minőségi figyelmet.

 

Vagyaim.hu Black Friday

Fókuszban

Egy bevált módszer, amivel nyugodtan aludhatsz a megfázás alatt

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!