Házasság gyermekek nélkül: amit tudnod kell, ha ebben a helyzetben vagy

Szirák Viki
Írta: ,

Az élet saját gyermek nélkül egyáltalán nem jelenti azt, hogy boldogtalanság vár rád. Mivel mindenki más, így van, hogy egyesek úgy döntenek, szeretik egymást, boldog házasságban élnek, de mégsem vágynak gyermekekre. Aki pedig ezen gondolkodik, annak van pár dolog, amit tudnia kell!

Hiába lett sokkal modernebb a világ, még mindig vannak dolgok, amiket az emberek automatikusan elvárnak. Például ha van egy fiatal pár, akik összeházasodnak, még az esküvőnek sincs vége, de az ismerősök máris azt kérdezgetik, hogy mikor jön a baba. A kérdés sokszor már akkor is idegesítő, ha tervben van, de ha egyáltalán nem szeretne a pár gyermeket, az még zavaróbb. Hiszen amikor ezt közlik másokkal, még több kérdéssel találják szemben magukat, amelyek azt próbálják megfejteni, hogy mi a baj velük, és miért döntöttek így, de a „jajj, majd megváltozik a véleményetek" sem maradhat el.

De ez nem feltétlenül van így. Van, hogy valaki évekkel később sem vágyik gyermekre, és nem, nem azért, mert utálja őket. Sőt, igazából a legtöbb gyermektelen párnak nincs gondja a kisbabákkal, imádják őket, és ha egy barátjuknak, rokonuknak gyermeke születik, szívesen mennek látogatni és dajkálni. A kettő teljesen összefér egymással. Sőt, valójában a legtöbb párosnál előbb-utóbb sor kerül a babás beszélgetésre. De néha megesik, hogy ezek után sem feltétlenül szeretnének saját gyermeket, és ha valaki nem áll készen erre a feladatra, akkor nem is lenne szabad belekényszeríteni.

Vagyaim.hu

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?