Hasznos tanácsok, ha végre friss jegyesek lettetek

Írta: ,

Manapság csak ritkán történik minden úgy, ahogy a mesében, legalábbis ami az eljegyzéseket illeti. Vagy őrült sokat kell várnod rá, és el sem hiszed, amikor életed szerelme végre megkéri a kezedet, vagy nem is tudod hova tenni, hogy gyűrűt kaptál, tekintve, hogy az két hónap járás után történt. De mire figyelj, ha végre friss jegyesek lettetek?

Stipi-stopi gyűrű, vagy annál több? Kép forrása: playbuzz.com

1/7 Stipi-stopi gyűrű, vagy annál több?

Még a hosszú éveket együtt élő párok esetében sem biztos, hogy a jegygyűrűt egy éven belül házasság követi, a néhány havi járás után pedig főleg ésszerű várnotok egy kicsit.

Először is meg kell beszélnetek, hogy ez most valóban olyan gyűrű, amit tényleg komoly szándékok öveznek, és a vőlegényed záros időn belül valóban esküvőt szeretne, vagy inkább csak „lestoppolt” téged.

Persze utóbbi sem feltétlenül elítélendő, egyesek számára a gyűrű egy csodás gesztus, előrelépés, bizonyíték arra, hogy halad a kapcsolat és komolyak az elhatározások.

De nagyon sok férfi nehezen veszi rá magát erre a lépésre, tehát ha nem is teljesen nyíltan, de azért puhatolózd ki, hogy milyen szándék vezérelte, és szeretne-e várni az esküvőig.

Ne rohanjatok egyből időpontot foglalni Kép forrása: http://glamradar.com/

2/7 Ne rohanjatok egyből időpontot foglalni

Főleg akkor, ha meglepetés eljegyzésről van szó, nem szabad egyből elrohannotok időpontot foglalni és mindenkit rögtön meghívni.

Nyilván más tészta, ha már azelőtt megbeszéltétek, hogy jövőre esküvőt szeretnétek, hogy a tényleges lánykérésre sor került volna.

Ilyenkor belevethetitek magatokat a szervezésbe, de nem kell már aznap esküvői magazinokat vásárolnod. Eleve érdemes kiélvezned ezt a csodás időszakot, hiszen menyasszonynak lenni legalább annyira különleges, mint feleséggé avanzsálódni.

Ha pedig váratlanul ért az eljegyzés, akkor főleg hagyjatok magatoknak időt, nyugodjatok meg és éljétek tovább az életeteket jegyespárként.

Nem történik semmi, ha csak fél évet hagytok magatoknak a szervezésre, esetleg nem rögtön a következő nyáron kerítetek sort az esküvőre.

Beszéljétek meg, mire vágytok Kép forrása: weddingpartyapp.com

3/7 Beszéljétek meg, mire vágytok

Ha komolyra fordulnak a dolgok, és valóban nekiláttok az esküvőszervezésének, akkor először fektessétek le az alapokat.

Közhelynek tűnhet, de a hirtelen jött eljegyzéseket illetően gyakran a felek meg sem beszélik a jövőbeli terveiket.

Messze nem csak arról van szó, hogy két tanú társaságában esküdnétek, vagy hetedhét határra szóló lakodalomra vágytok, bár természetesen ez sem egy elhanyagolható téma.

Olyan fontos kérdéseket kell tisztáznotok, mint a jövőbeli tervek, a karrier, családalapítás, vagy éppen a házvásárlás, illetve a piszkos anyagiak, esetleges szerződések.

Nyilván vannak olyan kapcsolatok, ahol ezek a válaszok maguktól értetődőek, hiszen a felek már évek óta együtt élnek és pontosan tudják, mit szeretnének.

Ha te is ebben a cipőben jársz, koncentrálhattok a nagy napra, de különben időben derítsétek ki, egyeznek-e az elképzeléseitek.

4/7 Vesézzétek ki a félelmeiteket

Egy jó kapcsolatban sem lehetnek titkolnivalók, a házasságban pedig főleg – legalábbis elvileg nem.

Ha valamikor, akkor friss jegyesként ideje, hogy átbeszéljétek a félelmeiteket, tűnjenek azok egészen aprónak, vagy nagyon is jelentősnek.

Bár éppen a jegyességet sem könnyű felbontani, sokkal célszerűbb lehet, mint úgy belemenni egy házasságba, hogy már most rettegsz a jövőtől.

Az lenne a legideálisabb, ha soha senki nem kötne úgy házasságot, hogy fél az elköteleződéstől, és az adott kapcsolat hitelesítésétől.

Persze az aggodalom és az izgalom belefér, de sok egyéb nem. Például nem tarthatsz attól, hogy félrelép a legénybúcsúján, nem alapozhatsz arra, hogy férjként majd mégis igent mond a család bővítésére.

A bizalom alapvető, a jövőbeli tervek átbeszélése pedig egyenesen kihagyhatatlan.

Most jön a fekete leves Kép forrása: huffingtonpost.com

5/7 Most jön a fekete leves

Ha végre elérkezett az ideális időpont, kitűztétek a nagy napot és megegyeztetek a legfontosabb kérdésekben, nekiláthattok a szervezésnek.

Ez rögtön az egyik komoly próbája is lesz a kapcsolatoknak, hiszen nagyon komoly témákban kell közös nevezőre jutnotok.

Bár a férfiak legtöbbször szeretnek kimaradni a szervezésből, és leginkább csak beleszólnak a dolgok folyásába, mégsem túl szerencsés, ha mindenről egyedül te döntesz.

Az esküvő eleve kettőtökről szól, így mindkettőtöknek részt kell belőle vállalnia.

Persze ne sértődj meg, ha nem tud dönteni, hogy a tíz fehér virág közül melyik a legszebb – de azért a vendégek számát, a helyszínt, az esküvő menetét, a zenekart, a vőfély személyét minimum közösen kell kiválasztanotok.

Máris sokat elmond valódi énjéről, hogyan viselkedik egy ilyen fontos helyzetben!

Küzdjetek továbbra is Kép forrása: oncewed.com

6/7 Küzdjetek továbbra is

Nagyon fontos, hogy sem az eljegyzés, sem a házasság nem bizonyosság semmire. Szép és lényeges gesztus, de önmagában egyáltalán nem elegendő.

Sokan már attól eltunyulnak, hogy kaptak, vagy éppen adtak egy gyűrűt, és azt érzik, hogy most minden sínen van. Te ne kövesd el ezt a hibát!

Nem gondolhatod azt, hogy most már csak és kizárólag te létezel az életében, akkor sem, ha ez aktuálisan valóban így van.

Ahhoz, hogy a szerelmetek és a kapcsolatotok sokáig tartson, nem elegendő kimondanotok az összes rokonotok és barátotok előtt az igent.

Sőt, sokszor az segít, ha erre egyáltalán nem kerül sor, hiszen ha még évek múltán is „csak” együtt éltek, akkor még mindig ott lebeg a fejetek fölött a tenni akarás.

Nyilván nincsen semmi gond sem az eljegyzéssel, sem a házassággal, azzal kerülhettek veszélyes helyzetbe, ha ezekkel elrendezettnek tekintitek a viszonyotokat.

7/7 Ne félj nemet mondani

Végül itt egy jó tanács: nem ciki vagy bűnös dolog nemet mondani egy kapcsolatra, akkor sem, ha az már a házasság küszöbén áll.

Sokan vannak, akik tartanak környezetük véleményétől, talán te is közéjük tartozol.

De annál nagyobb butaság nincs, mint csak azért elfogadni egy gyűrűt, mert az eleve egy „szép gesztus”, vagy csak azért belevágni a házasságba, mert „úgy helyes”.

Senki, még a legjobb barátnőd sem láthat bele a kapcsolatotokba, az érzelmeidbe, csak magadnak, magatoknak kell megfelelnetek.

Ha házasság nélkül is fülig ér a szátok, akkor nincs miért megesküdnötök, míg ha valamilyen félelem mélyen elásta magát a viszonyotokban, akkor a házasság sem fogja megmenteni a szerelmeteket.

A lényeg, hogy mindig arra törekedj, hogy a saját elképzeléseidnek megfelelj, legyen szó a jegyesség felbontásáról, válásról, vagy éppen arról, milyen színű lesz az esküvőtökön a dekoráció.