Három nőtípus, akinek nem tudnak ellenállni a férfiak

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:

Nem feltétlenül lehet kategorizálni bármit, vagy bárkit, hiszen mindannyian különböző személyiséggel rendelkezünk, és a körülmények hatására állandó változásban vagyunk. Azonban a csoportosítások nem csak arra jók, hogy segítségükkel beskatulyázzuk magunkat, vagy éppen másokat, hanem arra is, hogy közelebb kerüljünk az alaptermészetünkhöz. Te az alábbiak közül vajon melyik nőtípusra hasonlítasz a legjobban? Tudd meg, miért képtelenek neked ellenállni a férfiak, és derítsd ki azt is hogyan fordíthatod a javadra az előnyös tulajdonságaidat!

1. Akit meg kell menteni

Ennek a nőtípusnak két „változata” is lehet. Az egyik kategóriába azok a nők tartoznak, akik csak eljátsszák, hogy megmentésre szorulnak, valójában nagyon is tudatában vannak saját képességeiknek és erényeiknek. A másik kategóriába viszont a ténylegesen megmentésre váró, kicsit önbizalom-hiányos, gyámoltalan nők tartoznak. Bármennyire is vonzó manapság a magabiztosság, a már-már férfiasan határozott fellépés, az ellenkező nemből sokan nem mernek kezdeményezni a túlságosan is célratörő nőknél. Sokan tudatosan keresik azokat a hölgyeket, akik jobban beleillenek a – legtöbb férfi által – népszerűnek ítélt nőideálba.

Ilyen vagy, ha ide tartozol:

Saját magadat leginkább átlagosként kategorizálod, úgy véled, sem a képességeiddel, sem a külsőddel nem emelkedsz ki túlságosan a tömegből. Bár nem vagy kifejezetten elesett típus, hiszen egyedül is boldogulsz, de azért úgy érzed, sokkal inkább neked való a boldog párkapcsolat, mint a szingli élet. Szereted túlzások nélkül kihangsúlyozni a nőiességedet és el nem tudod képzelni, hogy olyan tulajdonságokat, szerepeket betölts, amik a meglátásod szerint inkább a férfiakra jellemző.

Felelősségteljesen és mondhatjuk, hogy hiánytalanul ellátod az otthoni teendőket, szeretsz főzni, rend van a lakásodban, pontos vagy a munkahelyeden és jó eséllyel a klasszikus családi idill él a fejedben, már ami a jövőképedet illeti.

Hajlamos vagy a romantikus ábrándozásokra és arra, hogy megpróbáld kicsit gyorsítani a tempót, ha végre közelebb kerülsz valakihez. 

iuricazac/depositphotos.com

Ezen tudsz változtatni a biztos siker érdekében:

Nem gond, ha elvárod, hogy a tenyerükön hordozzanak a férfiak, de nem szabad ezen a téren túlzásokba esned. Egyrészt azért, mert hosszútávon nagyon kiszolgáltatod magadat a másik felednek, másrészt pedig azért, mert még a legkitartóbb lovagok is visszakoznak akkor, ha hosszú ostrom után is hiába próbálkoznak.

Meg kell tanulnod tehát meghúznod a vonalat a romantikus ábrándkép és a valóság között. Bár a számodra fontos szerepekről – amik a te fejedben megtestesítik a nőiességet – nem kell lemondanod, sose játszd el, hogy naivabb vagy a valóságosnál. Ezzel csak azt éred el, hogy azokat a hatalmaskodásra vágyó férfiakat vonzod be az életedbe, akik uralkodni akarnak a partnerükön, és sosem fognak rá egyenrangú félként tekinteni.

Egy nő nem attól lesz nő, hogy mindenben enged a másik akaratának és sosem mer kiállni a saját álláspontja, véleménye mellett. Lehetsz úgyis megmentésre váró, nagybetűs Nő, hogy eközben nem adod ki teljesen a kezeid közül az irányítást. 

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba