A harmincas párkeresők 10 legnagyobb dilemmája

Göcző Nóra
Írta: ,

A családalapítás és a gyermekvállalás időszaka egyre inkább kitolódott az elmúlt évtizedekben. Ennek főként társadalmi, egzisztenciális okai vannak. Az első szerelmes csóktól a házasságig és egy közös gyermek megszületéséig ma már évtizedek telhetnek el. Ez idő alatt sokat változik az ember személyisége, tudatosabbá válik, kevésbé kezeli rugalmasan a nehéz helyzeteket. A harmincas éveiket taposó szingli nők és agglegény férfiak egészen más problémákkal néznek szembe a párválasztás terén, mint a húszas éveikben járók.

A harmincas éveiben pár nélkül élők túlnyomó többsége a nap nagy részét a munkahelyén tölti.

Sokszor ott marad akkor is, ha már lejárt a munkaidő, mondván, hogy otthon úgysem várja senki.

A folyosókon és a büfében, ebédlőben persze nyitott szemmel jár, lesi a potenciális párkapcsolati lehetőségeket, ám csakhamar rájön, hogy mindig ugyanazok az arcok jönnek vele szemben.

Ha munkaidő után benéz egy szórakozóhelyre, akkor jól meg kell választania a helyet. Ebben az életkorban számos egyedülállónak már komoly elvárásai vannak, ha kapcsolatot szeretne.

Sokan regisztrálnak különböző randi oldalakra is, ahol azonban hamar kiderülhet, hogy a párductestű bombanő egy kissé túlsúlyos, félénk és gyanakvó természetű irodista, aki az első találkozást azzal kezdi, hogy „Bocs, csak régi képem volt magamról.” Vagy a tündöklő mosolyú szállodatulajdonos titokban a volt felesége lakását adja ki turistáknak, mert épp munkanélküli és valamiből élni kell.

 

Örök második Kép forrása: weddingpartyapp.com

Az is tény, hogy a harmincasok egy része már férjnél van vagy megnősült. Szerencsés esetben boldog házasságban él, gyermeket nevel.

Néha azonban előfordul, hogy valami tönkre megy, a felek szétmennek, elválnak.

Ilyenkor egy új élet kezdődik, új szerelmes kapcsolatokba bonyolódhat az ember, de közben felelősségteljes szülőnek is kell maradnia. Egy ilyen viszonyban bármilyen sűrű is az a bizonyos rózsaszín köd, az új társnak el kell fogadnia, hogy ő - a legjobb esetben is - a gyermek után mindig csak a második lehet.

Pláne, ha elvált nőről van szó, akinek természetes, hogy a gyermeknevelés a legfontosabb dolog az életében.

Tovább nehezíti a helyzetet, ha egy karrieristával vagy egy megrögzött sportolóval hozza össze a sors az embert, akinek az életében így már csak a dobogó legalsó fokán marad hely.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019