Elfojtjuk a „vadászösztönt”? Ezért ne feküdj le vele túl korán

Írta: ,

Régen sem volt ismeretlen fogalom a kaland, de jelenleg talán minden eddiginél népszerűbbek az egyéjszakás légyottok. Ha mindkét fél élvezi ezt a szabadságot, és pontosan annyit szeretnének az alkalomtól, amennyit az jelent, akkor nincs is ezzel semmi gond. De, ha komoly kapcsolatra vágysz, nem feltétlenül jó ötlet túl korán lefeküdni a kiszemelttel.

1/5 Nem hagyod, hogy vadásszon rád

A férfiaknak manapság még mindig fontos, hogy „vadászhassanak” a nőre. Sőt, talán mondhatjuk, hogy napjainkban még fontosabb, mint korábban.

Azzal, hogy túl korán lefekszel vele, és neki mindezért – megközelítőleg – semmi extrát nem kellett tennie, teljesen elveszed az esélyét ennek az izgalmas küzdelemnek.

Pedig az kifejezetten előnyös mindkettőtöknek: neki jó, mert úgy érezheti, nagyon megdolgozott érted, és ez mostanság meglehetősen különlegesnek számít.

Neked is jó, mert eleve bizsergető érzés, ha valaki küzd a kegyeidért, de kitartásából, tetteiből azt is leellenőrizheted, mennyire komolyak a szándékai (vagy legalábbis mire irányulnak).

 

Elveszíti a varázsát a randizás Kép forrása: girlyme.tumblr.com

2/5 Elveszíti a varázsát a randizás

Egészen más úgy randizni, hogy még semmi komoly nem volt köztetek, mint akkor, amikor már alaposan bebarangoltátok a másik porcikáit.

Persze ez nem jelenti azt, hogy ne lenne csodálatos minden egyes randevútok, amit közösen éltek át a későbbiek folyamán, de az első néhány, igazán izgalmas találkát később nem tudjátok bepótolni.

Csak egyszer élhetitek át, milyen várni az első csókra, milyenek az első óvatoskodó próbálkozások, kezdeményezések.

Ez az ismerkedési fázis az, ami mindenkit kellemes érzésekkel tölt el. Kár lenne elmulasztani!

Lehet, hogy nem fog megbecsülni Kép forrása: weddingchicks.com

3/5 Lehet, hogy nem fog megbecsülni

Ez sajnos akkor is előfordulhat, ha mindent jól csinálsz, de ha egy kicsit sem kéreted magadat, akkor sanszos, hogy egyáltalán nem számíthatsz a későbbi megbecsülésére.

Persze van példa hatalmas szerelemre, ami egyéjszakás kalandból nőtte ki magát, és villámgyors szakításra egy gondosan megtervezett kapcsolatban, de azért általában nem ez a jellemző.

Ennél jóval gyakoribb, hogy a férfi annak tudja be az estét, aminek ígérkezett: egyéjszakás kalandnak. Akkor is, ha felejthetetlenül jó volt, és akkor is, ha ennél jóval több lehetett volna köztetek.

Azért túl sokáig se várasd Kép forrása: abmood.com

4/5 Azért túl sokáig se várasd

A fáma úgy szól, hogy „ha igazán szeret, bármeddig tud várni”. Ez lényegében helyes, de inkább a már komoly kapcsolatokban állja meg a helyét, amikor a páros összecsiszolódott, és mindent megtennének egymásért.

Emiatt türelmesen tudnak várni a másikra akkor is, ha az pl. ideiglenesen betegséggel küzd. De mi a helyzet a frissen randevúzókkal? A végtelenségig nem érdemes halogatni az együttlétet, mert a férfi azt érezheti, hogy csak szórakozol vele, esetleg kihasználod.

Ez nyilván nem kelt benne kellemes érzéseket. Persze ne érezd úgy, hogy bármivel is tartozol, csak mert találkoztatok néhányszor! Ám, ha te is szeretnél felé közeledni, akkor ne térj ki folyton a kezdeményezése elől.

5/5 Mennyi az annyi?

Nehéz megmondani, akkor is, ha a klasszikus tanács az, hogy a harmadik randiig várj. Azonban minden induló kapcsolat más és más, nem is beszélve az egyéni lehetőségekről, vagy az érzelmekről.

Szóval számot mondani ebben az esetben meglehetősen nagy kihívás, és talán felesleges is. Egy valamire való kapcsolatot a kezdetekkor abszolút a körülmények alakítanak. Ha tökéletesen romantikus és ideális minden, akkor kit érdekel, hogy még csak másodszor találkoztatok életetekben?

És vajon zavar bárkit is, ha úgy alakult, hogy a negyedik találkán sem tudtok édes kettesben maradni? Azt minden bizonnyal érezni fogjátok, van-e kémia köztetek. Ha igen, nyugodtan bízzátok magatokat a véletlenre, ha pedig nem, jobban jártok, ha másfelé keresgéltek.