Tönkreteheti a kapcsolatotokat, ha ezekre nem figyeltek oda a hálószobában

Schuster Borka
Írta: ,

Megosztani valakivel az ágyadat talán az egyik legintimebb dolog – nem véletlen, hogy az együtt alvásnak olyan fontos szerepe van egy kapcsolat életben tartásában. Ezek a szokások viszont nem csak a pihenést tehetik tönkre, de a viszonyotokra is hatással lehetnek.

Ősrégi vita az egymásról lehúzott, majd visszarángatott takaró ügye, és amilyen apróságnak látszik, olyan komoly gond lehet belőle: ha mindig arra ébredsz fel, hogy a másik lehúzta rólad a takarót, nem csak átaludni nem tudod az éjszakákat, de akarva-akaratlanul is ilyenkor elszór az ember néhány szitkot szegény, gyanútlan alvó párja felé, ami nem éppen a kötődést segíti.

Ha mindketten szerettek bevackolni a takaró alá, érdemes egy nagyobb takaróra beruháznotok, vagy az is megoldás lehet, ha külön takarót használtok.

Apróságnak tűnik, de a szakemberek szerint hosszú távon sokat nyom a latba.

Túl melegben/hidegben alszotok

A másik gyakori konfliktusforrás a hálószobában a hőmérséklet, pontosabban az, hogy az embereknek egészen egyszerűen nem egyforma a hőérzékelésük.

Általánosságban elmondható, hogy a nők szeretnek néhány fokkal melegebben aludni, mint a férfiak, de persze az is előfordulhat, hogy éppenséggel a férfi a fázósabb.

A szakértők szerint a titok mindössze annyi, hogy ne vegyétek félvállról a másik panaszait a hőmérsékletet illetően, és találjatok valamilyen kompromisszumot, például nyissátok ki az ablakot csak a szoba egyik oldalán, vagy használjatok külön takarót, hogy mindenki a saját komfortérzetének megfelelő vastagságú dunyha alatt pihenhessen.

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!