Halhatatlan szerelmek – A történelem leghíresebb szerelmespárjai

Zabolai Margit
Írta: ,
Halhatatlan szerelmek – A történelem leghíresebb szerelmespárjai

A szerelem belülről sokszor nem is olyan felhőtlen és mézédes, mint kívülről látszik, de a történelem legismertebb szerelmespárjai így is a szenvedély ikonjaivá váltak. Ők voltak a leghíresebbek, akikre ma is csak párban gondol mindenki.

Noha Kleopátrának korábban magával Julius Cézárral is viszonya volt, sőt gyermeket is szült neki, igazi nagy szerelmének mégis Marcus Antoniust tartják, aki feleségül is vette az egyiptomi uralkodónőt – igaz, a szertartás idején már nős volt, és a pár halála után közös gyermekeiket a férfi első felesége nevelte fel.

A szerelmesek a hatalmi játszmák közepette, egymást elveszítve, saját kezükkel vetettek véget az életüknek.

A korabeli leírások szerint egyébként Kleopátrának a külseje inkább átlagos volt, és intelligenciája, kisugárzása volt azt, ami rabul ejtette a férfiakat.

Szép Heléna és Parisz Kép forrása: movielala.com

A világ legszebb férfija és a világ legszebb nője az ókori görög hagyomány szerint eleve egymásnak voltak rendelve, és bár sorsukat próbálták elkerülni, végül mégis egymás oldalán kötöttek ki – Parisz megszöktette Helénát, ami végül a trójai háborúhoz, és Trója pusztulásához vezetett.

A hagyomány szerint egyébként Parisz halála után Heléna Menelaosz mellett élt hosszú és boldog életet, majd a férfi halála után istennővé változott, és Akhilleusz felesége lett a boldogok szigetén.

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!