Hajlamos a párod a megcsalásra? Ezek a tények növelik a rizikót

Zabolai Margit
Írta: ,
Hajlamos a párod a megcsalásra? Ezek a tények növelik a rizikót
A megcsalás minden kapcsolati probléma közül talán az egyik legkegyetlenebb, hiszen nem csak a bizalmat töri meg, de a megcsalt felet meg is alázza, porig rombolhatja az önbizalmát. Az, hogy valakiből csaló lesz-e vagy sem, számtalan tényen és körülményen múlik, a pszichológiai kutatások azonban feltártak néhány jellemzőt és tulajdonságot, ami növeli annak a valószínűségét, hogy valaki félrelép.
Munkahelyi hatalom

Tanulmányok azt mutatták ki, hogy a férfiak eleve hajlamosabban a megcsalásra, mint a nők, a munkahelyi hatalom azonban mindkét nem esetében növelheti a megcsalás rizikófaktorát.
Felmérések szerint azok, akik vezető pozíciót töltenek be, nagy hatalommal rendelkeznek a munkahelyükön, azok a magánéletben is hajlamosabbak arra, hogy önkényesen kezeljék a monogám kapcsolat határait.

Anyagi függés

Tanulmányok ugyanakkor azt is kimutatták, hogy az alárendelt helyzet sem kedvez a hűségnek: férfiak esetében, ha anyagilag függenek partnerüktől, nőhet a megcsalásra való hajlandóság, mivel a férfiak ezt a hatalom, az önbecsülés visszaállításának eszközeként élik meg.
A statisztika szerint tehát a megcsalás esélye akkor a legalacsonyabb, ha mindkét fél egyenrangú a kapcsolatban és a szakmai életben is.

Fókuszban

Az 5 kedvenc húsvéti süteményem, amit legszívesebben mind elkészítenék idén

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba