Ha ezek igazak rátok, megnyugodhatsz: igaz szerelem van köztetek

Írta: ,

Sajnos, még a legelsöprőbb szerelem is véget érhet szakítással. De az tény, hogy minél erősebb vonzalom és érzelmi stabilitás van köztetek, annál kisebb eséllyel kell számolnod ezzel a fájdalmas végkimenetellel. Vajon honnan tudhatod, hogy köztetek valóban erős szerelem van? Ha ezek igazak rátok, jó időre megnyugodhatsz: nem fenyeget az elválás ténye.

Tisztelitek egymást olyannak, amilyenek vagytok Kép forrása: unsplash

1/6 Tisztelitek egymást olyannak, amilyenek vagytok

Ennek nem csupán az az oka, hogy jó eséllyel nagyon hasonlítotok, tehát sokkal könnyebben azonosultok egymással, mint mások veletek. Hanem az is, hogy tisztelitek a másik személyiségét, tulajdonságait és véleményét.

Innentől kezdve magától értetődő, hogy semmit sem erőszakoltok rá egymásra, teljesen mindegy, hogy lakberendezésről, szabadidős tevékenységről, vagy életmódbeli változtatásról van szó. Meghagyjátok magatoknak a döntés lehetőségét.

Ez nem azt jelenti, hogy nem hattok egymásra a véleményetekkel, hiszen ez óhatatlan egy párkapcsolatban. Hanem azt, hogy elfogadjátok, ha a másik nemet mond, vagy valamiről másként vélekedik, pusztán azért, mert olyannak szeretitek, amilyen.

Nem zavar benneteket a csend Kép forrása: unsplash

2/6 Nem zavar benneteket a csend

Emlékszel, milyen kínos tud lenni egy randin, ha nincs miről beszélgetni? Vagy amikor bármilyen élethelyzetben beüt az a bizonyos áthatolhatatlan csend?

Nos, ezzel soha többet nem kell szembesülnöd a kapcsolatodban.

Nemhogy zavaró lenne az időnként felbukkanó csend, egyenesen megnyugtató tud lenni, mintha a némaságban a lelketek egyszerűen összefonódna.

Szavak nélkül is értitek egymást, és ide nem csupán a metakommunikációs jelek tökéletes értékelését értjük, hanem azt is, hogy teljesen egy hullámhosszon mozogtok. Egy időben hívjátok egymást, sokszor befejezitek a másik mondatát, vagy éppen egyszerre mondjátok ugyanazt – nem csak testileg, hanem lelkileg is teljesen egymásra hangolódtatok.

Nem féltek sebezhetőnek tűnni Kép forrása: unsplash

3/6 Nem féltek sebezhetőnek tűnni

A kapcsolatok elején kivédhetetlenül tartunk attól, hogy sérülni fogunk, bár ezt többnyire elnyomjuk magunkban akkor, ha fülig szerelmesek vagyunk.

Azonban, mikor sikerül végre tisztán gondolkozni, akkor már eljön az a pont, hogy egyszerűen nem féltek sebezhetőnek tűnni egymás előtt.

Gond nélkül megosztjátok a problémáitokat, kétségeiteket és nehézségeiteket, olyan titkokat meséltek el egymásnak, amiket talán soha, senki másnak.

Nem féltek attól, mit gondol a másik, vajon megváltoznak-e az érzelmei, ha őszinték vagytok, mert tudjátok, hogy erről szó sem lehet.

Nem tartotok attól, hogy nem tudtok megegyezni Kép forrása: unsplash

4/6 Nem tartotok attól, hogy nem tudtok megegyezni

Bármiről is van szó, nem féltek attól, hogy nem sikerül majd megegyezni, kompromisszumot kötni.

Egyszerűen tudjátok, hogy a köztetek levő egység és a béke mindkettőtök számára fontosabb annál, hogy veszekedésbe torkolljon egy vita.

Persze, nem azt jelenti, hogy ti sosem kaphattok össze, vagy ne haragudhatnátok meg soha egymásra, de eszetekbe sem jut a szakítás, az elválás, mikor szembesültök valamilyen nehézséggel.

Valahogyan magától értetődő lesz, hogy a problémákat együtt, és semmiképpen sem külön fogjátok megoldani.

Az egyszerűen nem opció számotokra.

Együtt többre vagytok képesek Kép forrása: unsplash

5/6 Együtt többre vagytok képesek

Az igaz szerelemnek nem csak az a jellemzője, hogy együtt sokkal jobbak vagytok és többre vagytok képesek, hanem az is, hogy külön-külön is sikeresebbek vagytok.

Nagyon egyszerűen észreveheted ezt magatokon, bár sokszor éveknek kell eltelnie ahhoz, hogy valóban mérhető legyen a változás.

Amióta együtt vagytok, felfelé ível a karrieretek, a magánéletetek, több mindent megengedhettek magatoknak, közösen, és sikeresen dolgoztok a céljaitokért.

Ennek hátterében nem csak az áll, hogy egy-egy célért ketten küzdötök, hanem az is, hogy a szerelem által inspirálóan, támogatóan hattok egymásra. Magától értetődő, hogy gyorsabban és látványosabban haladjatok a céljaitok felé.

Ez a szerelem nem múlik el Kép forrása: unsplash

6/6 Ez a szerelem nem múlik el

Az igaz szerelemre az is jellemző, hogy bár átalakul, sosem múlik el.

Megmarad az a gyengédség, szeretet, amivé a vad és szenvedélyes szerelem idővel kérlelhetetlenül átváltozik.

Ez a fajta szerelem sokkal mélyebb, törődőbb és odaadóbb, hiszen hozzácsatlakozik mindaz a sok-sok élmény, amit együtt éltetek át.

A jó emlékek egyaránt hozzátesznek valamit a kapcsolatotokhoz, akárcsak azok a rosszak, amiket közösen győztetek le.

Ti nem kizárólag egy pár vagytok, hanem a legjobb barátok is – csak sokkal mélyebb érzelmek fűznek össze benneteket.