Ha egy pasi hirtelen elkezdi csinálni ezt az 5 dolgot, valószínűleg hazudik neked

Írta: ,

Úgy vetted észre, hogy az utóbbi időben a pasid viselkedése egy kicsit megváltozott? Magad sem érted, miért, de mintha távolságtartóbb lenne veled, mint előtte bármikor? Ennek hátterében rengeteg dolog állhat, a munkahelyi stressztől kezdve a kimerültségig, így nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni. Mindig a nyílt kommunikáció a megoldás, és sosem szabad rögtön következtetéseket levonni; de azért az alábbi jelekre figyelj oda. Ha ugyanis egy pasi testbeszéde így változik meg, jó eséllyel hazudik neked.

Furcsán mozgatja az állkapcsát Kép forrása: unsplash

1/5 Furcsán mozgatja az állkapcsát

Aki hazudik, nagyon sokszor észrevétlenül is kinyitja a száját, és az alsó állkapcsát mozgatni kezdi beszélgetés közben.

Erről az tehet, hogy a hazugság okozta stressz hatására a torok elkezd kiszáradni, az állkapocs ilyen jellegű mozgása viszont stimulálja a nyálmirigyeket.

Ezek ilyenkor segítenek benedvesíteni a torkot, így a legtöbben tudat alatt csinálják ezt a mozdulatot hazudozás közben.

A szem a lélek tükre Kép forrása: unsplash

2/5 A szem a lélek tükre

A tekintetünk leginkább arra néz, amerre a testünk is menni szeretne.

Aki nem mond igazat, sok esetben a legközelebbi kijáratot keresi a szemeivel, mert a hazugság miatt szép lassan urrá lesz rajta a szorongás.

Ilyenkor észre sem veszi az adott fél, de tudat alatt a testbeszédével elárulja, hogy menekülne a helyzetből; ugyanez az elv igaz azokra is, akik beszélgetés közben folyton a karórájukat bámulják.

Az empátia hiánya Kép forrása: unsplash

3/5 Az empátia hiánya

Beszélgetés közben a testünkkel folyamatosan tudtára adjuk a másiknak, hogy együtt érzünk vele, és beleképzeljük magunkat a helyzetébe.

Ezzel szemben viszont aki hazudik, erre nem képes, mert nem őszinték az érzései.

Ilyenkor teljesen elmaradnak a kedves fejmozdulatok, a kar-, és lábmozgások, mert az adott személy olyannyira koncentrál a hihető hazugságra, hogy a természetes mozdulatokra nem fordít kellő figyelmet.

Szünetet tart a beszéd közben Kép forrása: unsplash

4/5 Szünetet tart a beszéd közben

Amikor hazudsz, a testednek és az agyadnak időre van szüksége ahhoz, hogy feldolgozza, mi történik.

Először fel kell fognia az agyadnak, mi az igazság, majd ezt elnyomni, és egy hazugságot kitalálni a helyére.

Emiatt a hazug ember sokszor nagyobb szüneteket tart egy-egy kérdés hallatán, mert időre van szüksége ahhoz, hogy meggyőzően válaszoljon.

Sőt, gyakran kérdésre kérdéssel felelnek, hogy időt nyerjenek maguknak.

Gyakran megérinti önmagát Kép forrása: unsplash

5/5 Gyakran megérinti önmagát

A stressz és a kellemetlen érzet miatt aki hazudik, hajlamos arra, hogy folyamatosan megérintse önmagát valahol; legtöbbször ezekre úgy kerül sor, hogy ő még csak észre sem veszi.

Légy résen!

Ha a pasid a székében ülve hintázni kezd, játszik a gyűrűjével, vagy matat a nadrágja gombján, valószínűleg stresszes, mert nem mond igazat, és fél, hogy lebukik előtted.

Az igazság nagyon sokszor ezekben a részletekben rejlik.