Nálunk is van „gyerekházasság”

Jankovics Anna
Írta: ,

Ha szétnézek, alig látok olyan embert magam körül, akit érettnek gondolnék egy házassághoz. Mármint a tudatos házassághoz: felelősséggel, értékekkel, lojalitással. Mert hát ezek a dolgok feltétlenül kellenének hozzá. Valamilyen ködös oknál fogva az emberek úgy gondolják, hogy a szerelem elég ok ahhoz, hogy összeházasodjanak.

Honnan kezdődik a felnőttkor, honnan kezdődik a szerelem?

Minden csak nézőpont kérdése. Mindenkinek mást jelent a felnőtt fogalma.

A mai felfogás igen leegyszerűsíti a felnőtt fogalmát: legyen cselekvőképes és nagykorú.

Attól függetlenül, hogy minden ember különböző ritmusban érik be. Érzelmi, értelmi érettségi vizsgáról szó sincs.

Mindenkinek mást jelent a szerelem fogalma is, hiszen mindenki különböző módon éli meg „agyban, lélekben” az érzést, attól függetlenül, hogy fizikai „tünetei” szinte ugyanazok.

Mi kell feltétlenül a működő házassághoz?

Elsősorban elköteleződés, akarat – tűzön-vízen át.

Kell hozzá élettapasztalat, melyek kapcsán megismerkedik az ember a felelősség fogalmával, kialakítja saját értékrendjét, és megtanulja, mit jelent a lojalitás, illetve ki, kik iránt milyen fokon kell ezt alkalmazni.

A házassághoz nem kell feltétlenül szerelem, elég a szimpátia, viszont feltétlenül kell a kölcsönös tisztelet és folyamatos kommunikáció, mert e kettő hiánya a legnagyobb szerelmet is tönkreteszi.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019