5 pénzügyi kérdés, ami alááshatja a kapcsolatotokat - ha nem beszélitek át őket

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Egyáltalán nem könnyű kérdés a párkapcsolatokat illetően a pénz, legalábbis sok idő szükséges ahhoz, míg minden kialakul, és az adott rendszertől mindketten jól is érzitek magatokat. Nincsenek örökérvényű aranyszabályok, de sajnos előfordulnak olyan hibák, amik alááshatják a kapcsolatotokat. Mutatjuk ezeket!

A pénzről muszáj beszélni, nem lehet megkerülni, hiába is szeretnétek. Óvatoskodhatok egy ideig, és működni is fog ez a taktika, amíg csak randiztok, moziba jártok és vacsorázni.

De amint összeköltöztök, óhatatlan lesz, hogy szóba kerüljön, ki, mit fizet, mibe, mennyit tesz bele. Nyilván minden élethelyzet más, és nem lesz olyan aranyszabály, amit ha megbeszéltek, az örökre úgy is marad majd, hiszen idővel változik a keresetetek (akár családalapítás, akár munkahelyváltás, munkanélküliség miatt).

Az előrehaladás érdekében legkésőbb ekkor muszáj tisztáznotok az anyagiakat, és félretenni a gátlásokat pl. azzal kapcsolatosan, mennyit kerestek.

A külön bankszámla csapdája Kép forrása: stories.com

Vonzó dolog őrizni függetlenségünket egy külön bankszámlával, azonban ez egyfajta biztos kilépőként lebeg a fejetek felett – a másik számára ez nyilván nem túl kecsegtető jel.

Természetesen nem arról van szó, hogy ne lehetne külön számlátok is, amin mindketten tartotok némi tartalékot, de nem kifejezetten stabil kapcsolatra utal, ha mindent külön intéztek.

Abból csak konfliktus adódik, ha forintra pontosan mindent feleztek, és gondosan ügyeltek rá, hogy véletlenül se fizessen senki többet, vagy kevesebbet. Ez már azért is képtelenség, mert lehetetlen életszerű szabályokat hozni a közös kiadásokat (pl. vízhasználat, étkezés stb.) illetően.

A közös számla biztosítja az összetartozás élményét, megosztja a felelősségvállalást, egyszóval jót tesz a kapcsolatotoknak.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019