Fontos a korkülönbség egy párkapcsolatban?

Írta: ,

Sokan úgy vélik, nem ideális, ha egy párkapcsolatban túl nagy a korkülönbség a férfi és a nő között, mások szerint azonban ez egyáltalán nem lényeges. Talán nem meglepő, hogy olvasóink véleménye is megoszlik a témáról!

Marcsi (32), személyi asszisztens

1/5 Marcsi (32), személyi asszisztens

„Úgy gondolom, nem könnyű kompromisszumokat kötni, bármilyen életkorban is legyenek a felek, és ez csak még nehezebb, amikor nagy korkülönbségről beszélünk. Nálunk ez 24 év, a párom javára.

Számít az is, milyen kiforrott személyiségekről van szó, illetve hány évesen jönnek össze.

A szex is sokáig működhet, ha szeretik egymást. Hogy mi lesz 20 év múlva? Ki tudja. Az élet teljesen kiszámíthatatlan, egy fiatallal is megtörténhet bármi, ami egy időssel.

Nem azt mondom, hogy élj a mának, de az a biztos, ami MA van, a többi teljesen képlékeny! A lényeg, hogyha szeretitek egymást, akkor ott nincs kor. Örülni egymásnak, egymásért, megélni a pillanatokat, elfogadni, hogy az élet mulandó, és mindig minden változásban van...”

Dóra (34), óvónő

2/5 Dóra (34), óvónő

„Huszonéves koromban volt egy nagy szerelmem, akivel több évig együtt voltam, és aki akkor már elmúlt negyven. Imádtam, és nem tudtam volna elképzelni nélküle az életemet, mindent tökéletesnek hittem.

Aztán vége lett, és így 10 év távlatából azt mondhatom, hogy nem volt egészséges. Mert ideig-óráig tartható, de sajnos egyik fél sem éli meg azokat a dolgokat, amiket az adott életszakaszában meg kellene.

Az egyik fél mindig hozzáöregszik vagy -fiatalodik a másikhoz. Nálunk én hasonultam, és emiatt sok buli, fiatalos program, tapasztalat kimaradt az életemből.”

Zsófi (29), cukrász

3/5 Zsófi (29), cukrász

„Lehet, hogy álomvilágban élek, de szerintem a szerelemben nem számít a kor, a nemzetiség, a pénzügyi helyzet, és semmilyen más különbség.

Ha két ember valamilyen úton-módon egymásra hangolódik, és igazán akarják, hogy működjön a dolog, akkor le tudja gyűrni a nehézségeket.

Nem könnyű, de megéri! Rengeteg pozitív példát láttam erre a környezetemben.”

Andi (27), újságíró

4/5 Andi (27), újságíró

„Nincs ebben konkrét tapasztalatom, de sosem tudtam volna elképzelni, hogy jóval idősebb vagy fiatalabb férfival jöjjek össze. Annyira nehéz lehet!

Nem csak a környezetünk miatt, hanem az érdeklődési kör, a személyiségfejlődés és hasonlók szempontjából.

Tudom, hogy a szüleim mennyire máshogy gondolkodnak a világról, mint én, ezért nem hiszem, hogy működne, ha például egy velük egykorú pasim lenne. No way.”

Erika (31), szemész

5/5 Erika (31), szemész

„A jelenlegi párom 15 évvel idősebb nálam, de ugyanolyan minden, mint bármelyik korábbi párkapcsolatomban. Vagyis nem olyan, hanem sokkal jobb, de ehhez a kornak semmi köze.

Fel sem tűnik, hogy 15 évvel idősebb, ugyanaz érdekel mindkettőnket, szeretünk szórakozni, utazni. A családunk is megbarátkozott a helyzettel.

Szóval, talán kivételes a helyzetünk, de szerintem biztosan nem számít a kor.”

Neked mi a véleményed a témáról? Írd meg nekünk kommentben!