Folyton visszatér az exed? Ez lehet az oka

Kerekes Vivien
Írta: ,
Folyton visszatér az exed? Ez lehet az oka

Kép forrása: India Earl Photography

Veled is előfordult már, hogy amikor egy szakítás után épp kezdtél ismét magabiztos és vidám lenni (esetleg meg is ismertél valakit), az exed hirtelen felbukkant az életedben? Mintha lenne egy belső szenzora, ami segít neki megneszelni ezeket az alkalmakat... A kapcsolatfelvétellel persze jól összezavarja a gyógyulási periódusodat. A háttérben számos indok húzódhat meg, az alábbi listában pedig megismerheted a leggyakoribbakat!

Érzelmi feltöltődésre vágyik Kép forrása: Laura Makabresku

Gyakran megesik, hogy az ex akkor tér vissza, amikor az új kapcsolata (vagy az erre irányuló próbálkozása) kudarcba fullad, és szüksége van egy kis önbizalomturbóra, vagy másfajta megerősítésre.

Ilyenkor jól esik neki a tudat, hogy te még mindig odavagy érte, ez pedig érzelmileg feltölti egy időre. Ugyanez megeshet akkor is, ha más problémák lépnek fel az életében: például munkahelyi vagy egészségügyi gondokkal küzd, és szüksége lenne egy megértő támaszra.

Meg akarja mutatni, hogy sokat változott Kép forrása: tumblr, gentle-oblivion

Van az a helyzet, amikor az exed nem szeretné újrakezdeni veled; egyszerűen csak meg akarja mutatni, hogy mennyit változott a szakítás óta.

A bűntudat, amit a történtek miatt érez, még mindig kihatással van az életére, ezért szeretné elérni, hogy mostantól más embernek lásd őt – hogy vedd észre a fejlődést, a javulást, és többé ne kelljen azzal a tudattal lefeküdnie éjszaka, hogy ő rontotta el köztetek a dolgokat.

Be akarja bizonyítani magának, hogy a bűnbak a fiatalabb, tapasztalatlanabb énje volt, vagy ti ketten együtt; a lényeg, hogy nem ő.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!