Folyton visszatér az exed? Mutatjuk a lehetséges okokat

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:
Folyton visszatér az exed? Mutatjuk a lehetséges okokat

Kép forrása: India Earl Photography

Veled is előfordult már, hogy amikor egy szakítás után épp kezdtél ismét magabiztos és vidám lenni (esetleg meg is ismertél valakit), az exed hirtelen felbukkant az életedben? Mintha lenne egy belső szenzora, ami segít neki megneszelni ezeket az alkalmakat... A kapcsolatfelvétellel persze jól összezavarja a gyógyulási periódusodat. A háttérben számos indok húzódhat meg, az alábbi listában pedig megismerheted a leggyakoribbakat!

Meg akarja mutatni, hogy sokat változott Kép forrása: tumblr, gentle-oblivion

Van az a helyzet, amikor az exed nem szeretné újrakezdeni veled; egyszerűen csak meg akarja mutatni, hogy mennyit változott a szakítás óta.

A bűntudat, amit a történtek miatt érez, még mindig kihatással van az életére, ezért szeretné elérni, hogy mostantól más embernek lásd őt – hogy vedd észre a fejlődést, a javulást, és többé ne kelljen azzal a tudattal lefeküdnie éjszaka, hogy ő rontotta el köztetek a dolgokat.

Be akarja bizonyítani magának, hogy a bűnbak a fiatalabb, tapasztalatlanabb énje volt, vagy ti ketten együtt; a lényeg, hogy nem ő.

Felméri az erejét Kép forrása: tumblr, guyswithglasses

Megeshet az is, hogy az exed arra kíváncsi, vajon még mindig van-e „ereje” feletted; hogy továbbra is vonzódsz-e hozzá, és adnál-e neki egy újabb esélyt.

A szomorú része a történetnek az, hogy ha a válasz igen, büszkén tovább is áll rövidesen, mert a folytatás már nem elég csalogató számára – a tudat, hogy valahol valaki érte epekedik, bőven elég.

De az is előfordulhat, hogy szeretné nyitva tartani a lehetőséget arra az esetre, ha később meggondolná magát, és veled akarna lenni.