Folyton szeretethiányod van? Ezt tedd és ne tedd, hogy többet kapj!

Írta: ,

Szeretethiánnyal küzdesz? Ne aggódj, nem vagy egyedül, a mai rohanó világban másoknak is van ezzel problémája. Szerencsére nem kell megváltoznod ahhoz, hogy ez másképp legyen, ha azt szeretnéd, hogy kicsit többen szeressenek, a változás érdekében tégy apró lépéseket a mindennapokban. Ha jól begyakorlod a következőket, sokkal jobban fogod magad érezni a bőrödben is!

Szeresd önmagadat! Kép forrása: topinspired.com

1/5 Szeresd önmagadat!

Elsőre talán furcsán hangzik, de hidd el, ahhoz, hogy mások szeressenek, első lépésben önmagaddal kell kibékülnöd. Ez nem megy könnyen, de apró lépésekkel elérhető.

Szánj időt önmagadra, próbáld ki, milyen az, amikor önmagaddal randizol!

Ülj be például egy kávézóba és vigyél magaddal egy jó könyvet, sétálj a természetben, látogass el egy múzeumba, menj el egy koncertre vagy nézz meg egy izgalmas filmet.

Fókuszálj önmagadra, töltődj fel pozitív érzésekkel, energiával, majd utóbbiakat sugározd mások felé. Hamarosan érezni fogod az ő szeretetüket is.

Nem követelheted senkitől a szeretetet Kép forrása: trendhunter.com

2/5 Nem követelheted senkitől a szeretetet

Bármennyire is szeretnéd, hogy valaki szeressen, nem erőltetheted rá magadat és nem csikarhatsz ki tőle érzelmeket. A szeretet és a szerelem többnyire irányíthatatlan, ha nem kapsz viszonzást, nem a másik fél tehet róla.

Viszont jobb, ha tudod, hogy a szeretet többnyire vonzza a szeretetet, tehát erőltetés helyett annyi a feladatod csupán, hogy szeress!

Tartsd tiszteletben mások érzéseit, gondolatait, ne változz meg a kedvükért, csak hagyd, hogy fejlődj, szeress és ezáltal jobbá váljon a személyiséged.

 

Tárd ki a szíved Kép forrása: onecrazyhouse.com

3/5 Tárd ki a szíved

Akár hiszed, akár nem, erre a problémára is megoldást jelenthet a meditáció. Ha szeretnél több szeretetet kapni és adni, próbáld meg a következőt, amivel képletesen megtanulhatod kitárni a szívedet.

Helyezkedj el kényelmesen ülve, csukd le a szemed, majd tedd a szívedre a kezedet és képzeld azt, hogy a szíveden keresztül lélegzel. Lélegezz lassan és nyugodtan, míg érzed, hogy ellazulsz.

Maradj így pár percig és érezd meg a belső könnyedséget, az egyensúlyt és az önszeretetet. Végezd el ezt a gyakorlatot minden nap, meglátod, pozitív irányban változik meg tőle az életed.

Buddhista gyakorlat Kép forrása: fashionfav.com

4/5 Buddhista gyakorlat

Az előző gyakorlat mellett létezik egy másik, a buddhisták által alkalmazott feladatsor, amit mindennap érdemes elvégezni.

Csupán rövid mondatokat kell hangosan ismételgetned, mégpedig a következőket:

„Békés vagyok. A szívem nyitva. Érzékelem a természet igazi szépségeit. Meggyógyulok. A világ gyógyulásának forrása vagyok.”

Nyugodt helyzetben ismételgesd ezeket a mondatokat naponta, hamar érezheted majd jótékony hatását.

5/5 Légy pozitív

Hidd el, ha mások látják és érzékelik a pozitív kisugárzásodat, sokkal többen közelednek majd feléd és szeretni fognak, mint eddig.

Próbáld meg az élet minden pillanatát élvezni és oszd meg az örömeidet másokkal is. Tisztelj másokat és közeledj szeretettel feléjük. Igyekezz magabiztos és optimista maradni, de soha ne légy egoista.

Mesélj másoknak a sikereidről, de ne magadról beszélj folyton, hanem érdeklődj, fordulj kíváncsisággal mások felé.

Fontos, hogy soha ne mártírkodj, ne légy lehúzó, ha másnak van sikere, akkor örülj neki és gratulálj tiszta szívből.