Szakítottatok? 5 tuti tipp, ahogyan folytasd az életedet egy hosszú kapcsolat után

Szabó Vivien
Írta: ,
Szakítottatok? 5 tuti tipp, ahogyan folytasd az életedet egy hosszú kapcsolat után

Összeomlott körülötted minden, és semmire sem vágysz jobban, mint arra, hogy életed lassan (vagy inkább gyorsan) leperegjen, miközben Ed Sheeran számait hallgatva zokogsz egy elfüggönyözött szobában. Ismerős? Oké, mert nekem is, a jó hír viszont az, hogy nem lesz ez mindig így! Ígérem! Sőt, azt is megmutatom, mibe érdemes fognod, ha szeretnél minél előbb felgyógyulni ebből az időszakból.

Adj időt magadnak Kép forrása: lookslikefilm.com

A legtöbben biztos azt tanácsolják, hogy ne hibáztasd magad, lépj túl azon, ami már elmúlt, és ENGEDD EL a dolgokat... Na, ez az, amiből szerintem nem lehet épülni. És bár elhiszem, hogy azok, akik ezt mondják neked, a lehető legjobb szándékkal teszik, szerintem mégis hasznosabb, ha inkább úgy állsz hozzá, hogy a világ összes ideje a tiéd, tehát pontosan addig érezheted magadat rosszul, és addig szomorkodhatsz, ameddig neked szükséged van rá.

Nyugodtan gondold végig, hogy mit rontottál el, mert ez a fejlődésed alapja – ha kell, játszd le magadban ezerszer az összes veszekedést. Hidd el, hogy eljön az a pont, amikor a végére érsz a végeláthatatlannak tűnő köröknek, és akkor abba fogod hagyni az agyalást. Ha fél év kell, hát annyi!

Foglald le az agyadat és a testedet Kép forrása: blog.freepeople.com

Pár hét (vagy hónap) önsajnálat (és/vagy önkínzás) után számodra is világos lesz, hogy valamin muszáj változtatnod a túlélésed érdekében – és egy idő után igényed is lesz rá, hogy picit mással foglalkozz a bánatodon kívül.

Ilyenkor érdemes a fókuszodat olyan dolgok felé irányítani, amik az agyadat és a testedet is lefoglalják.

Most van itt a tökéletes pillanat, hogy átgondold a karrieredet, kipróbálj egy új hobbit vagy elmenj arra a spanyol tanfolyamra, amire ezer éve nem tudod rávenni magadat – igazából teljesen mindegy, mibe kezdesz, amíg leköt és segít kicsit pozitívabban állni az élethez. Emellett pedig mindenképpen kezdj el edzeni! A kitartásod is meglesz, amint megtalálod a hozzád legjobban passzoló mozgásformát – micsoda szerencse, hogy most épp van időd a kísérletezésre, nem?