4 párkapcsolati fogadalom, hogy jobb szerelmi életed legyen az új évben

Szendrey Adrienn
Írta: ,

Ha te is úgy érzed, van mit javítani a párkapcsolatodon, fogadd meg könnyen betartható párkapcsolati tanácsainkat, melyek új lendületet adhatnak szerelmi életednek.

Azt gondolhatnánk, egy jól működő párkapcsolathoz elég a szeretet, ám amikor az ember benne van, rájön, hogy ez nem is olyan egyszerű – pláne, ha alább hagy a kezdeti hév, és reálisabban látjuk a társunkat és általa magunkat is. Sokszor elég egy kis önvizsgálat, és néhány apró új szokás ahhoz, hogy jobban működjön a dolog.

1. Meghallgatom

Talán senki nem vitatja, hogy egy harmonikus kapcsolatból nem hiányozhat a sok beszélgetés, elengedhetetlen az egymás gondolatai, problémái iránti nyitottság, érdeklődés. Sokszor azonban nem is olyan egyszerű a gyakorlatban alkalmazni az igazi odafigyelés, értő hallgatás készségét.

Nem mindegy, hogy a – jobb esetben – szokásos esti Milyen napod volt? kérdés igazi érdeklődést takar-e, vagy csupán rutinból tesszük fel, a válaszra oda sem figyelve.

A legsűrűbb napokon is szánj minőségi időt arra, hogy meghallgasd a párodat, iktass ki ilyenkor minden zavaró tényezőt, ne legyen a kezedben a telefonod, csak rá figyelj, és hallgasd meg. Ne vágj a szavába, ne adj rögtön tanácsot, csak hallgass – jó eséllyel a viszonzás sem marad el.

4 párkapcsolati fogadalom, hogy jobb szerelmi életed legyen az új évben

2. Elismerem a hibáimat, és tanulok belőlük

Belátni, hogy hibáztunk, piszok nehéz - sokszor egyáltalán nem is megy egyedül. Ugyanakkor, ha valaki felhívja rá a figyelmünket, nagyon rosszul tud esni, és gyakran ilyenkor a tagadás vagy épp a támadás az első reakció. Ha neked is problémáid vannak e téren, próbáld meg magad kívülről szemlélni: miután lehiggadtál, pörgesd újra végig az eseményeket, idézd fel, hogy ki mit tett, mondott pontosan.

Kérd ki akár egy barátnőd objektív véleményét az adott konfliktusról, ez segíthet felismerni, miben és hol hibáztál. Az adott probléma szőnyeg alá söprése a lehető legrosszabb taktika, ellenben ha felismered, és kimondod, már egy óriási lépést tettél a megoldás felé, erőfeszítésedet pedig társad is értékelni fogja.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!