6 flört típus, amivel már te is találkozhattál - nem csak a férfiak, mi is ezeket vetjük be

Írta: ,

Azok, akik profi szintre fejlesztették a flörtölést, az összes típust alkalmazzák – természetesen mindegyiket egyénre szabottan. Ezért is olyan hatékonyak! Akár minden vágyad igazi flört-mesterré válni, akár csak szeretnéd megismerni a flörttípusokat annak érdekében, hogy ne tudjanak egykönnyen átverni, ez a cikk neked szól!

Klasszikus flört Kép forrása: Y-Boychenko/Depositphotos

1/6 Klasszikus flört

Ez a flört mindenkinek ismerős, és a legtöbb esetben tökéletesen működik is. Arról van szó, hogy a nők mintegy „véletlenülfelkeltik a férfiak érdeklődését, majd utána úgy intéznek mindent, hogy a férfiak tehessék meg az első lépést – persze csak látszólag.

Kiszúrsz egy vonzó férfit, de úgy teszel, mintha észre sem vennéd – aztán hogy, hogy nem, nagyon közel telepedtek le hozzá. Ekkor azonban már vársz, és nem akarod lerombolni a vadászösztönt, így hagyod, hogy ő hódítson meg, saját technikájának megfelelően. Persze előfordulhat az is, hogy csak utólag veszed észre, mennyire helyes, de ha nagyon távol áll tőled a kezdeményezés, akkor a klasszikus flört alapjait figyelembe véve, meg fogod várni, hogy ő nyisson feléd.

2/6 Érzéki flört

Ezt a flörtöt akkor szokták a nők bevetni, amikor nincs lehetőség arra, hogy beszélgetésbe elegyedjenek a jelölttel. Tipikus példa rá a szemezés, amikor megpróbálod érzéki módon meginni az italodat, vagy, ha lágyan engeded alá a hajadat, miközben tudod, hogy figyel rád.

Férfiak esetében már nem ennyire egyértelmű ez a flörtölési technika, ők nyilván nem kifejezetten a vonzalmat közvetítenék az érzéki koktélszürcsöléssel. Azonban őket is le lehet fülelni: a szemezésen felül úgy intézik, hogy észrevedd, mikor a haverjuknak súgnak valamit – közben persze a társaság összes tagja rád figyel.

Játékos flört Kép forrása: derepente/Depositphotos

3/6 Játékos flört

Ez a flört ismerős lehet a randizós időszakból sőt, gyakoribb is, ha már van köztetek valamilyen kapcsolat. Jellemző rá a gyengéd, de vicces érintés, a bökdösés, az óvatos lökdösés, és persze a rengeteg nevetés, mosolygás.

Ha még csak most szemezgettek egymással, a mosolygás feltűnő jele lehet a játékos flörtnek, és az egyik legpozitívabb visszacsatolás is egyben.

Ide sorolhatjuk azt is, ha ügyetlenül mutogattok, integettek egymásnak, mert akkora tömegben vagytok, hogy a szóváltásra esélyetek sincs – ha mázlitok van, a játékos flört eredményeképpen összefuthattok kint, vagy éppen a pultnál.

Konkrét flört Kép forrása: derepente/Depositphotos

4/6 Konkrét flört

Egyeseknek a flörtölés annyira nyilvánvaló és magától értetődő, mások azonban akkor sem veszik észre, ha éppen a közepében vannak. Ezt a problémát hivatott orvosolni a konkrét flört, amikor kerekperec elmondjátok egymásnak, hogy vonzódtok a másikhoz.

Ez sokak számára kicsit illúzióromboló, mások viszont imádják, hogy segítségével kikerülhetik a felesleges játszmákat. Ha komolyak a szándékaid, akkor ne kezdeményezz ily módon, és alaposan gondold meg, meddig engeded közel magadhoz azt a férfit, aki így ismerkedik! Nincs baj ezzel a típussal sem, de általában csak fizikai vonzalomra épül. (Kivéve persze, ha már két éve kerülgetitek egymást, és mégsem jutottatok egyről a kettőre – ekkor nyilván több értelme van a beszélgetésnek, mint a további taktikázásnak.)

Kiszámíthatatlan flört Kép forrása: derepente/Depositphotos

5/6 Kiszámíthatatlan flört

Ez a flörttípus meglehetősen gyakori, ám kellően idegesítő. Akkor szokott előfordulni, amikor időről időre elbizonytalanodtok magatokban, leginkább azért, mert nem egyforma mértékben erősítitek meg a szándékaitokat.

Egyszer úgy érzed, minden nagyon jól alakul, aztán mintha teljesen figyelmen kívül hagyna, és más nők után kutatna a tekintete. Vagy, ha már beszélgettek, időnként nagyon kedves és törődő, érdeklődik irántad, aztán utána olyan kijelentéseket tesz, mintha semmit sem akarna tőled.

Ez sajnos akaratlanul is megesik az ismerkedések során, érdemes rá fokozottan figyelni. Ha te is arra törekszel, hogy a szimpatikus visszacsatolások legyenek gyakoribbak, akkor sikert sikerre halmozhatsz.

Udvarias flört Kép forrása: ersler/Depositphotos

6/6 Udvarias flört

Ez a flört valójában nem igazi flört, csak azért létezik, hogy ne bántsunk meg másokat. Sajnos azonban időnként nagy félreértések születnek belőle…

Tipikus példa erre, hogy kedvesen mosolyogsz valakire, akinek felkeltetted az érdeklődését – egyszerűen azért, mert ilyen a személyiséged. Ám ezt az illető visszajelzésnek könyveli el, és előfordulhat, hogy felbátorodik, kezdeményez. Te továbbra sem akarod megbántani, ám egyértelmű, hogy nem vonzódsz hozzá – ilyenkor jönnek a kínos helyzetek.

Ez sajnos szinte kivédhetetlen, hiszen ahogy korábban írtuk, vannak, akiknek a konkrét visszajelzések sem teljesen egyértelműek, míg másoknak egy halvány mosoly is bátorságot ad.