5 film a szerelemről, amit neked is látnod kell. Megváltoztatja az életed!

Boros Mariann
Írta: ,
5 film a szerelemről, amit neked is látnod kell. Megváltoztatja az életed!

Kép forrása: Intercom, New Line Cinema

Tudósok és filozófusok évszázadok óta boncolgatják, teljesen megfejteni mégsem tudják az érzést, ugyanakkor a szerelem talán a legtöbb művészt megihlető dolog a világon, a filmvásznon pedig különösen népszerű téma. Ha te is épp szerelmes vagy – vagy pont, hogy eleged van a szerelemből – ezeket a filmeket mindenképpen látnod kell!

Amióta először láttam, a kedvenc filmjeim közé sorolom a Wicker Park című, 2004-es romantikus drámát, mely újra és újra megnézve is lebilincselően izgalmas. Egy szerelmespár történetét mutatja be, akik látszólag a véletleneknek köszönhetően sodródtak el egymástól, és hiába lépnek újabb és újabb személyek az életükbe, képtelen továbblépni.

A cselekmény tulajdonképpen ott kezdődik, amikor aztán a fiú látni véli a lányt egy étteremben. A teljes sztorit az időben ugrálva, a szereplők szemével ismerhetjük meg, éppen ezért ez egy „figyelős film”, hiszen könnyű elveszíteni a fonalat, ám a végére minden összeáll, és nem árt papírzsepivel készülni.

Ha hiszel az igazi létezésében, mindenképpen nézd meg, de ezen felül olyan izgalmas témákat is boncolgat a film, mint hogy meddig mehetünk el egy kapcsolat érdekében, mennyire tehet megszállottá a szerelem, és hogy feláldozható-e érte egy barátság.

A Diane Kruger és Josh Hartnett főszereplésével készült film egyébként egy remake, alapja az 1996-os Szerelmi fészek, melyben Monica Bellucci és Vincent Cassel alakítják a szerelmespárt.

2003-as megjelenése óta az Igazából szerelem már-már olyan kötelező eleme a karácsonyi ünnepek tv-műsor kínálatának, mint a Reszkessetek, betörők!

Noha a műfaja szintén vígjáték, a romantikusabb fajtából való, mely több apró, ám egymással összefonódó történeten keresztül mutatja be az emberi kapcsolatok sokszínűségét.

Igazi sírós-nevetős mozi, sokadik megnézésre sem unalmas, a szerelem mellett a barátság, a testvéri szeretet, a beteljesületlen szerelem, a megcsalás, a megbocsájtás kérdését is boncolgatja könnyed, szórakoztató módon, erőlködés nélkül.

A filmben olyan világsztárok tűnnek fel, mint Emma Thompson, Colin Firth, Claudia Schiffer vagy Hugh Grant.

Legolvasottabb cikkek

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!