Figyelmességek, amiket a boldog párok mindig megtesznek egymásnak

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Mi számít figyelmességnek egy párkapcsolatban? Természetesen sokat nyomnak a latban az olyan apróságok, amiket pusztán szeretetből, gondoskodásból teszünk meg a másikért, de sokkal nagyobb volumenű dolgokat is idesorolhatunk, úgymint a csapatban történő gondolkodás, vagy éppen az új hagyományok beépítése a kapcsolatba. De vajon milyen figyelmességeket tesznek meg a szerelmükért a boldog párok?

Figyelnek arra, hogy egy csapatot alkossanak

A boldog párok sosem külön entitásként tekintenek magukra, ha szerelemről van szó. Bár egyértelmű, hogy külön személyek és egyéniségek, az életüket mégis csapatban, szorosan együttműködve élik. Ez részben megingathatatlanná teszi a viszonyt, hiszen egészen másként cselekszik az, aki csak magára gondol, és az, aki mindig valaki másnak is figyelembe veszi az érzéseit, gondolatait. Ez a hozzáállás egyúttal azt is kizárja, hogy a felek jobbak akarjanak lenni a másiknál, tehát bármilyen szinten is versenyezzenek.

Persze, ezt nem úgy kell érteni, hogy a szó szoros értelmében versengeni kezdenek valamin (bár erre is akad példa), hanem hogy nem érzik úgy, mindig győztesen kell kijönniük egy-egy vitából. Azok a párok, akik nem játszmáznak egymással, nem taktikáznak a párkapcsolaton belül, jóval boldogabbak másoknál. Szerencsére ezek a fontos szempontok már maguktól értetődőek és automatikusan kialakulnak akkor, ha egy csapatként, egységként tekintetek magatokra.

Figyelmességek, amiket a boldog párok mindig megtesznek egymásnakKép forrása: ArturVerkhovetskiy/Depositphotos.com

A hétköznapokban is észreveszik a szeretet

Könnyű átsiklani a hétköznapi, boldog pillanatokon, pedig ezek azok, amik meghatározzák az életünket, és ezekre lehet majd támaszkodni a hullámvölgyekben. A boldog párok mindig észreveszik azokat a szívességeket, amiket megtehetnek – és meg is tesznek – a másik felükért.

Nem feltétlenül kell kimondani minden nap, hogy „szeretlek”, hiszen ezt a fontos érzelmet kifejezik a kisebb-nagyobb szívességek is.

Bár romantikus és kedves gesztus például egy meglepetés vacsora, de hasonlóan nagy örömet tud okozni, ha néhány feladatot átvállalnak egymástól a páros tagjai. Ezek színesítik, könnyítik a hétköznapokat. Ugyanez igaz a különféle meglepetésekre: ezeket a boldog párok nem tartogatják direkt valamilyen nagy alkalomra, hanem adott esetben mindenféle esemény nélkül kerítenek sort rájuk. Hogy miért? Pontosan tudják, mennyire sokat jelent hosszú távon a spontaneitás és az odafigyelés.