5 tipp férfiaktól, ha azt akarod, hogy a pasid megnyíljon és beszéljen az érzéseiről

Szőke Angéla
Írta: ,

A férfiak számára látszólag nem olyan fontos a beszéd, mint a nőknek, ezért nehezebben megy nekik a kommunikáció. Különösen akkor zárkózottak, ha arra kerül a sor, hogy az érzéseikről beszéljenek. Ha a te párod is ilyen és nehezen nyílik meg, ne add fel. Férfiakat kérdeztünk a témáról – az ő tippjeik segítenek abban, hogy szerelmed jobban kitárulkozzon neked az érzéseivel kapcsolatban.

Ha valami fontosat szeretnél felhozni, sose azzal kezdd, hogy komoly arccal közlöd a pároddal, hogy beszélnetek kell. Zsolt (32) szerint ez a legrosszabb megközelítés.

„Minden férfi egyből lefagy és bezárkózik, ha a lány így kezdi a dolgot, ezzel soha nem fogja szóra bírni. A legjobb az, ha elvisztek minket valahova, mondjuk beülünk egy italra, vagy elmegyünk bowlingozni, stb. Ha jó érezzük magunkat, könnyebben megnyílunk, de akkor se szegezzétek nekünk keményen a kérdést, hanem finoman térjetek rá a témára. Nem szeretjük, ha sarokba szorítanak és kényszerítenek minket.”

Attól még, hogy a nő szeretné, hogy a férfi megnyíljon neki, ez nem feltétlenül fog megtörténni, sőt, minél jobban erőlteti, a másik annál inkább fog hallgatásba burkolózni. Ha esetleg valami rossz dolog történt a pároddal – elbocsátották, összeveszett egy barátjával, vagy meghalt egy közeli rokona – természetes, ha szeretnéd, hogy beszéljen róla.

Áron (27) azt mondja, ilyenkor teret kell adni a férfinak.

„A lányok mindent megbeszélnek a barátnőikkel, míg mi inkább magunkba zárjuk a fájdalmat. Előbb-utóbb persze mi is elmondjuk a barátnőnknek, hogy mi bánt minket, de lehet, hogy ez nem akkor lesz, amikor azt ő akarja. Ilyenkor ne erőltessétek, hanem adjatok egy kis időt, hogy először magunkban tegyük helyre a dolgokat.”