4 hiba, amit szinte az összes férfi elkövet a párkapcsolatában - egyetértesz?

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Arról bőségesen olvashatsz a női magazinokban, weboldalakon, hogy tökéletesítheted a kapcsolatodat, miként lehetsz te a legtökéletesebb jelölt. De mi a helyzet a férfiakkal? Ugyan ők is kapnak jó tanácsokat, az alábbi hibákat szinte mindannyian elkövetik a párkapcsolatukban, és ezzel pontosan ugyanúgy akadályozzák a szerelem kiteljesedését, mint a nők.

1. Nem mondják el, mit szeretnének

Ez egyébként a nőket is rendkívüli módon jellemzi. A „semmi baj” kijelentés tudjuk, hogy nagyon is sok bajt takar. A férfiak sem állnak ezzel másként, sokszor belőlük is úgy kell kihúzni a dolgokat, aztán mire végre válaszolnak, már kellően mérgesek és ingerültek ahhoz, hogy az egészből egy jó nagy vita kerekedjen.

Sajnos részben túlságosan „nőies” dolognak tartják, hogy magukról, az érzelmeikről beszéljenek, másrészt pedig sokszor felesleges fecsegésnek gondolják ezeket az eszmecseréket. Pedig ez több szinten is hiba, és éppen úgy idegesítő a nők számára, ahogy fordítva zavarja a férfiakat az állandó, szóbeli elutasítás, vagy éppen a dolgok túl gondos körülírása.

Az csak hab a tortán, hogy amikor kikérjük a véleményüket, nem mondanak semmit, vagy azt felelik, hogy „mindegy”, de utólag azért kiderül, mégsem volt mindegy, és ennek előbb-utóbb viszont hangot is adnak.

2. Túl sokáig palástolják az érzéseiket

Szintén a férfiasság ösztönszerű védésére utal, hogy a legtöbben egyszerűen képtelenek felfedni az érzelmeiket. Nem ritkán éveknek kell eltelnie, mire végre eljuttok arra a szintre, hogy ne kelljen szerepet játszanotok egymás előtt, és a szerelmed azt mondja, amit gondol, és amit érez. Egyszóval iszonyúan sokat kell dolgozni azért, hogy elnyerd a bizalmát és megnyíljon előtted, holott jó eséllyel semmi okot nem adtál arra, hogy ne bízzon benned, vagy, hogy rejtegesse előtted az érzelmeit.

Ez az a 4 hiba, amit szinte az összes férfi elkövet a párkapcsolatában - egyet értesz?

Ez egyébként kicsiben, napi szinten is megfigyelhető. Könnyen megeshet például, hogy szörnyű kedvvel ébredtél és mindenre agresszívan, morcosan reagálsz, és a szerelmed ahelyett, hogy figyelmeztetne erre, egészen estig lenyeli a sérelmeit. Aztán, amikor elszakad a cérna, az egészet a nyakadba zúdítja, messze nem túl kedvesen – pusztán azért, mert bár te nem vetted észre, ő egész nap csak tűrt és tűrt. Rosszabb esetben még ekkor sem szól semmit, hanem fogja magát, és elvonul pár órára, mert sok férfi még ekkor is inkább magában tartja a feszültséget ahelyett, hogy elmondaná, mi a problémája.

Vagyaim.hu

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?